Lindälvselever gör praktik i Norge

Just nu gör fyra elever från Elof Lindälvs gymnasium sin arbetsplatsförlagda praktik i Norge. Här berättar de själva som sin upplevelse.

Vi är fyra elever som går på Hotell och turismprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka. Tillsammans med Erasmus+ som stödjer elevers utbildning i Europa har vi fått möjlighet att utföra vårt arbetsplatsförlagda lärande utomlands. Vi utför därför vår praktik i Norge.

Alla fyra praktiserar på Vestlia resort på Geilo som är en stor skidanläggning och hotell i Norge. Vårt arbetsplatsförlagda lärande utomlands är på åtta veckor.

Våra arbetsuppgifter på hotellet är att arbeta i receptionen, med konferenser och i restaurangen.

Vi alla trivs så bra och vi är så tacksamma att vi fått denna möjlighet som innehåller både jobb och lärande. På vår ledig tid får vi också möjlighet att upptäcka Geilo och åka både skidor och hundspann och göra en massa andra roliga aktiviteter.

Till alla elever så tycker vi att ni ska ta chansen att gå ett yrkesprogram och få denna möjlighet till praktik utomlands genom Erasmus+ projektet.