Moa tävlar om att bli bästa butikssäljare

Moa Lif Johansson, på Försäljnings- och serviceprogrammet, är finalist i Handelns yrkestävlingar i Göteborg.

Handelns yrkestävlingar genomförs i november varje år och är ett sätt för branschen att synliggöra yrken och utbildningar inom handeln.

Tävlingen för butikssäljare riktar sig till gymnasielever på Försäljnings- och serviceprogrammet och Ekonomiprogrammet. Juryn har nu tagit ut fem stycken, däribland Moa, som kommer finnas på plats i Göteborg och göra upp om segern.

Tävlingen genomförs genom rollspel i en uppbyggd butik där kunder (statister) besöker butiken. Inför tävlingsdagarna får de tävlande läsa in sig på särskilda varumärken och produktkategorier. De tävlande bedöms bland annat inom försäljning, service, produktkunskap, varuhantering och exponering.

Vi önskar Moa lycka till!

Karriär i handeln I Butikssäljare Länk till annan webbplats.