Elof Lindälvs gymnasium firade certifiering som Motorbranschcollege

Fem personer på scen vid ceremoni av Motorbranschcollege

Tisdagen den 12 september firade Elof Lindälvs gymnasium firade sin certifiering som Motorbranschcollege. Motorbranschcollege är en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska gymnasieutbildningen i syfte att stärka motorbranschens kompetensförsörjning.

Nyhet från Motorbranschcollege Länk till annan webbplats.

Motorbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov, både på kort och på lång sikt. 6 900 personer behöver anställas de kommande tre åren, varav 890 personer i Västra Götalands län. Därför är det viktigt att gymnasieskolans fordonstekniska utbildning attraherar fler elever. Samtidigt står utbildningen inför stora utmaningar i samband med fordonsverkstädernas teknikutveckling och digitalisering. Genom Motorbranschcollege säkerställs att eleverna får med sig relevanta kunskaper som företagen efterfrågar. Elof Lindälvs gymnasium uppfyller sex kriterier som branschen fastställt.

Foto: Motorbranschcollege