Damir vill jobba både med teknik och människor

I arbetet som utvecklingsledare inom IT får Damir Mahmutovic göra flera olika uppdrag. Intresset för IT och teknik har han haft sen han var liten, vilket ledde honom till en gymnasieutbildning till nätverkstekniker i Kungsbacka.

Men när han valde att studera vidare på Göteborgs universitet var det Personalvetarprogrammet som lockade.

– Det var jättekul och bra med teknik men för mig var det för lite arbete med människor. På universitet blev det istället bara arbete med människor, men nu har jag lyckats hitta en mellanväg som varit jättebra, det är en kombination av det jag är bra på och uppskattar mest, säger Damir.

Sökte sig till Kungsbacka

– Efter personalvetarprogrammet i Göteborg hittade jag en tjänst på vikarie-enheten i Kungsbacka där fick jag boka in och rekrytera timvikarier och arbeta med personal på det sättet. Det var en jättebra start och både en bra väg in i arbetet och till en större arbetsgivare där det finns mycket möjligheter.

Efter ett år började Damir som it-coach och fick möjlighet att hjälpa verksamheterna med digitalisering. Arbetet har följts av flera uppdrag inom IT-utveckling.

– Uppdraget som it-coach lät väldigt intressant, jag kände att det uppfyllde alla mina önskemål. Det handlade till stor del om verksamhetsutveckling där jag fick utlopp för det jag kan som personalvetare, och det passade mig. Jag har senare kunnat utvecklas åt det håll som organisationen har behövt.

Damir tycker om att ha fria ramar i sitt arbete, vilket gör att han hela tiden utvecklas.

– Jag har fått stort stöd när jag upptäckt något nytt jag vill arbeta med. Under de uppdrag jag haft har jag lärt mig massor och haft otroligt duktiga människor runt omkring mig som jag har kunnat lära mig av och bli bättre och bättre själv, avslutar Damir.