Linda är ny planarkitekt i Kungsbacka

Linda står på Kungsbacka torg med en grön jacka och grå mössa

Redan i mellanstadiet fick Linda upp ögonen för att man kan vara med och påverka det som planeras och byggs. Ett intresse som växte sig starkt och idag är hon samhällsplanerare här i Kungsbacka kommun.

När Linda Bergström var i tolvårsåldern deltog hon i en skoltävling om hur skolgården skulle utformas och delar av hennes tävlingsbidrag vann. I dag står fortfarande hennes bidrag kvar på gården utanför Brunnsboskolan på Hisingen och intresset som väcktes hos Linda finns kvar.

–Det är häftigt att se att man kan vara med och påverka samhällets utformning. Att bidra till något som fler än en själv uppskattar och kan ta del av är det jag tycker bäst om med att arbeta inom samhällsplanering, säger Linda.

Linda är planarkitekt på samhällsbyggnadskontoret sedan mitten av december 2021 och trivs väldigt bra.

–När jag började fick jag en gedigen introduktion och ett jättefint välkomnande, säger Linda.

Viktigt med fler perspektiv

Linda tycker är viktiga att samspela med andra och att lyssna in bland annat invånare.

–Jag tycker om den tidiga och den skissande delen i arbetet. Det är viktigt med dialog och att samla in andras synpunkter för att få fler perspektiv och kunskap in i ett projekt. Det kan exempelvis vara att träffa en förskoleklass för att lyssna in deras syn på en viss plats.

Två av de projekt som Linda kommer att börja med är detaljplan för ny drivmedelstation i Frillesås samt detaljplan för Iseråsskolan som vill bygga ut.