Marika vill arbeta både med sin och andras utveckling

Ett stort intresse för Marika Fogelblad är personlig utveckling och hur människor fungerar.

I en ledarskapsutbildning för förskollärare fick hon möjlighet att möta andra förskollärare och diskutera dilemman och lära sig mer om ledarskapet i relation till både barn och vuxna.

– Jag drivs av att det ska vara lustfyllt att jobba men även av att hjälpa andra att utvecklas, det är lika roligt att hjälpa barn som vuxna.

Visste tidigt att hon ville arbeta med människor

Marika är född i Stockholm men har gått hela sin skolgång i Kungsbacka. Tidigt visste hon att hon ville arbeta med människor och började arbeta med barn direkt efter gymnasiet. Hon fastnade för arbetet och utbildade sig till barnskötare och senare även förskollärare.

– Jag ville lära mig mer om hur barn tänker och utvecklas, det var därför jag ville studera och senare jobba som förskollärare. Det var väldigt bra att plugga när jag hade en praktisk förståelse för vad arbetet innebar.

Arbetar på Björkris förskola

Idag arbetar Marika på Björkris förskola där hon varit i åtta år.

– Det har varit jättebra år då jag lärt mig otroligt mycket. Det händer jättemycket med en själv och hur man utvecklas personligt. Från början var jag kanske mer försiktig, och idag kan jag stå upp och ansvara för allting på ett annat sätt. Det är en fantastisk arbetsplats och det märks extra tydligt nu under pandemin, att vi stöttar och hjälper varandra. Alla försöker se till att det är bra på alla avdelningar.

Deltog i ny ledarskapsutbildning för förskollärare

Under sitt arbete som förskollärare har Marika gått flera kurser, nu senast gick hon en ny ledarskapsutbildning för förskollärare som hennes chef nominerade henne till och som hon sedan fick stöd från Kungsbacka kommun att till viss del genomföra på arbetstid.

– Jag har pratat med min chef om att jag skulle vilja göra något mer men visste inte själv vad. Jag vill få handleda och inspirera mer för det tycker jag är jätteroligt. Eftersom jag pratat om detta hade hon tänkt på mig och anmält mig, det var kul att få chansen och bli utvald.

Efter utbildningen har Marika fått möjlighet att arbeta vidare med ledarskap och ska leda tillfällen med förskollärare i Kungsbacka där de kommer diskutera och fundera kring ledarskapsfrågor.