Tre personer sitter runt ett bord och skrattar.

Varje sommar anställer vi ett stort antal semestervikarier till våra verksamheter - bli en av oss i sommar!

I sommar finns det möjlighet att få extra ersättning till dig som arbetar inom personlig assistans.

När du sommarjobbar hos oss får du:

  • En bra uppstart och ett nära samarbete med dina kollegor
  • Ett viktigt sommarjobb där du gör skillnad för andra
  • Värdefulla erfarenheter och möten med andra
  • Bra anställningsvillkor
  • Möjlighet till erbjudande om fortsatt arbete även efter sommaren.

Våra lediga sommarjobb

Klicka på länken för att komma till våra lediga sommarjobb:
Se våra lediga jobb

Områden du kan jobba inom

Här nedan kan du läsa mer om våra olika verksamheter och vad det innebär att jobba som semestervikarie hos oss:

Boende med särskild service

Som vikarie arbetar du på ett service- eller gruppboende och är ett stöd åt barn och vuxna med funktionsnedsättning. Många av personerna är självständiga och behöver mest hjälp med socialt stöd i vardagen, sällskap vid ärenden, matlagning och liknande. Det finns också personer som behöver mer hjälp med till exempel personlig hygien, städ och förflyttning.

Behoven är väldigt varierade. Det är också det som gör att ingen arbetsdag blir den andra lik. Du arbetar dag, kväll och helg. Det kan också ingå jour och arbete nattetid.

Kontakt: vikariecenter.boende@kungsbacka.se

Hemtjänst

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller dig som saknar erfarenhet men är intresserad och vill prova på att arbeta inom hemtjänsten.

De insatser som vi hjälper våra kunder med är individuella efter varje kunds behov. Vi hjälper och stödjer våra kunder i deras egna hem med exempelvis personlig omvårdnad, tillsyn, matleverans, social samvaro, promenader, tvätt och ibland städ. Vi arbetar även med hälso- och sjukvårdsinsatser utifrån delegerade insatser från sjuksköterska.

Kontakt: vikariecenter.vardochomsorg@kungsbacka.se

Lokalvård

Som vikarie inom lokalvården arbetar du med att städa våra olika lokaler som förskolor, skolor, idrottshallar och kontor. Du står för att skapa en härlig arbetsmiljö genom att hålla arbetsplatser rena och snygga.

Det handlar till exempel om att tömma papperskorgar, dammtorka fönsterbänkar och rengöra toaletter och handfat. Arbetsdagen startar oftast med tidiga morgnar klockan 06.00 men arbetstiderna varierar.

Kontakt: vikariecenter.lokalvard@kungsbacka.se

Måltid

Som måltidsbiträde har du ett varierat arbete där du får möjligheten att arbeta på förskolor, skolor och vård- och omsorgsboenden. På förskolorna kan arbetsuppgifterna variera. Det kan vara allt från att tillaga lättare tillbehör som sallad och koka pasta, till att även stå för städningen av förskolan. Du håller ordning i köket och ser till att maten blir enligt anvisningar samt att specialkosten hanteras på ett korrekt sätt.

Du arbetar oftast ensam och det krävs därför att du känner dig säker med att ta ansvar för ditt arbete. I tillagningsköken på skolor och vård- och omsorgsboende arbetar man i grupp och arbetar bara i köket och matsalen.

Kontakt: vikariecenter.maltid@kungsbacka.se

Personlig assistans

När du arbetar som personlig assistent, följer du en person med funktionsnedsättning i dess vardag. Det innebär att du kan arbeta exempelvis i personens hem, arbetsplats eller skola. Arbetsuppgifterna består till stor del av att assistera personen i sin vardag. Det handlar oftast om omsorg som till exempel hjälp med personlig hygien, att tillreda en måltid och förflyttningar både inomhus och utomhus.

Andra arbetsuppgifter kan vara att assistera vid inköp, städning, att komma ut på aktiviteter eller att följa med när personen ska iväg på olika ställen. En del personer behöver stöd i att genomföra sina träningsprogram som de har fått av sjukgymnast eller arbetsterapeut. Arbetsuppgifter och arbetstider varierar helt enkelt beroende på vem man arbetar hos.

Kontakt: vikariecenter.personligassistans@kungsbacka.se

Sjuksköterska

Som vikarie i vår sjuksköterskeorganisation arbetar du med medicinska insatser mot patienter i alla åldrar. Det handlar bland annat om läkemedelshantering, injektioner, såromläggning, provtagning, vård i livets slut och avancerad sjukvård i hemmet
som sker i samarbete med Region Halland.

Arbetet är förlagt till olika former av boenden, såväl enskilda patienters hem som gruppboende eller vård- och omsorgsboende. Dagtid utgår sjuksköterskeorganisationen från tre ställen i kommunen. Det är centrala Kungsbacka, Onsala och Åsa. Arbetar
du kväll eller nattjour utgår arbetet från centrala Kungsbacka.

Kontakt: vikariecenter.vardochomsorg@kungsbacka.se

Vård- och omsorgsboende

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller dig som saknar erfarenhet men är intresserad och vill prova på att arbeta på ett vård- och omsorgsboende. På våra vård- och omsorgsboenden bor våra kunder när de inte längre kan bo kvar i sitt hem, oftast på grund av ålder eller sjukdom. De insatser som vi hjälper våra kunder med är individuella efter varje kunds behov.

Vi hjälper och stödjer våra kunder med exempelvis personlig omvårdnad, tillsyn, måltider, aktiviteter, promenader, tvätt och städ. Vi arbetar även med hälso- och sjukvårdsinsatser utifrån delegerade insatser från sjuksköterska.

Kontakt: vikariecenter.vardochomsorg@kungsbacka.se

Frågor och svar om rekrytering

Här hittar du några av våra vanliga frågor som kan komma när du söker jobb. Vilka ska du lämna som referenser och hur går egentligen en intervju till.

Rekryteringsprocessen

Vad händer när du har sökt ett jobb? Här ger vi dig en överblick på hur vår rekryteringsprocess ser ut generellt.