E-handel är Kungsbacka kommuns sätt att göra beställningar och ta emot elektroniska fakturor.

Vad innebär e-handel för dig som leverantör?

Som leverantör till oss måste du kunna skicka elektronisk faktura. De leverantörer som kommunen har avtal med ska även kunna skicka katalog och ta emot en elektronisk order. Det ger möjlighet till ett elektroniskt skyltfönster, där varor och tjänster kan visas upp på ett attraktivt sätt.

Hjälper oss att följa avtal

Våra avtalade leverantörer finns i e-handelssystemet och underlättar för kommunens beställare att välja rätt leverantör. Vi får också underlag för statistik över vad vi handlar i kommunen och vilka inköpsbehov som finns.

Elektronisk rekvisition

Vissa varor och tjänster finns inte i kommunens e-handel. Då kan du som leverantör få en elektronisk rekvisition. En elektronisk rekvisition är en godkänd beställning på varor och tjänster utanför avtal. Rekvisitionen innehåller all information som du behöver för leverans och elektronisk fakturering.

Kort film om e-handel

Här kan du se en kort film om vad e-handel är. Länk till annan webbplats.

Kungsbacka – bra på e-handel

Kungsbacka kommun har en bred erfarenhet och är långt fram i Sverige när det gäller e-handel.

Visma Proceedo är leverantör av Kungsbackas e-handelsverktyg. Kommunen har under flera tillfällen vunnit deras hållbarhetspris. Ett pris som delas ut varje år till verksamheter som gjort störst nytta när det gäller att tänka ett mer hållbart samhälle genom att digitalisera och automatisera sina inköpsprocesser, från upphandling till betalning.