Frukostklubben 20 oktober Nyfiken på Kungsbackaföretag

kvinna och man pratar vid bord

Det går bra för företagen i Kungsbacka. Det visar en färsk analys av Bisnode. Dessutom är det många företag i Kungsbacka som växer.

Under den här Frukostklubben kan du låta dig inspireras av spännande Kungsbackaföretag och deras berättelser.

Dataspelsbranschen är på frammarsch och en av de mest inkluderande branscherna vad gäller mångfalden av yrkesgrupper. Träffa två företagare som satt Kungsbacka på spelkartan.

Träffa företagare

Owe Bergsten, en av grundarna till företaget Bergsala som växte explosionsartat under 80-talet tack vare försäljningen av Nintendos produkter. Ni vet säkert alla var företaget ligger, för Mariostatyn utanför huvudkontoret är ett av Kungsbackas mest karakteristiska landmärken. Ta del av Owes spännande företagsresa från det första Game & Watch-spelet till Wii och Nintendo Switch.

Mikael Mård startade spelföretaget Coffee Stain Studios med filosofin ”Har vi kul när vi gör våra spel, kommer den positiva energin återspeglas i resultatet”. Ett av det mest kända spelen som företaget utvecklat är Goat Simulator som började med en film på You Tube och idag är ett spel som dragit in mer än 400 miljoner i försäljningsintäkter. Lyssna på varför han tror att alla älskar att ränna runt som en get i ett bostadsområde och ställa till med otyg. Mikael kommer också att berätta om de andra företagen som han är delägare i, Hippies With Attitude och Frostcore.

Vill du veta mer om kommunens näringsliv ser ut, hur fort företagen växer och i vilka branscher? Här är hela näringslivsanalysen: Näringslivsanalys Kungsbacka kommun Länk till annan webbplats.

Tid och plats

  • Plats: Biostaden Kungsmässan
  • Datum: 20 oktober
  • Tid: Vi träffas 7.45–8.30 för mingel och frukost. Föreläsningen hålls klockan 8.30–9.30.

Anmälan till frukostklubben

Anmälan är nu stängd.