Sommarföretag för ungdomar

Bild på tre gymnasieelever som sitter vid ett bord

Du som är mellan 14–19 år och bor i Kungsbacka kommun har möjlighet att lära dig mer om företagande under sommaren. Tillsammans med Ung företagsamhet kan du testa på hur det är att driva ett företag som sommarlovsentreprenör.

Under tre veckor, 20 juni - 7 juli, får du inspiration, kunskap och möjlighet att ta din idé till verklighet och tjäna dina egna pengar. Utbildning, coachning och nya vänner kommer att göra dessa veckor till sommarlovets bästa. Som sommarlovsentreprenör får du bland annat lära dig:

  • grunderna i försäljning
  • marknadsföring
  • företagande

Målet med sommarlovsentreprenörerna är att fler unga ska få större insikt i företagandet som ett alternativ på arbetsmarknaden.

Upplägg

Perioden startar med en kickoffvecka där ungdomarna under kreativa och inspirerande former skapar sina affärsidéer. Relevanta och inspirerande föreläsningar varvas med praktiska workshops, allt för att accelerera idé- och lärprocessen. Efter att du avslutat ditt sommarföretag får du ett stipendium på 3000 kronor.

Anmälan

Anmäl ditt intresse till emelie.gunnarsson@kungsbacka.se senast 24 maj. I din ansökan skriver du en kort motivering till varför just du ska få testa att driva ditt eget företag i sommar. Antalet platser är begränsat.