Betalningar, autogiro och e-faktura

På den här sidan hittar du kommunens organisationsnummer och bankgironummer, information om hur du gör för att betala med autogiro eller E-faktura till kommunen och hur du gör för att få utbetalningar från kommunen in på ditt bankkonto.

Betala med autogiro

Om du betalar med autogiro dras beloppet på din faktura automatiskt från ditt konto på fakturans förfallodag. Att betala med autogiro är gratis.

Om du har ett registrerat autogiro hos oss står det "Betalas via autogiro" på din faktura. Du får en bekräftelse på att din faktura är betald i kontoinformationen hos din internetbank eller på kontoutdraget från banken.

Vill du börja betala dina fakturor från kommunen med autogiro?

Du kan ansöka om att betala via autogiro Länk till annan webbplats. till kommunen eller direkt till din internetbank.

Bankgironummer

Bankgironummer för att betala kundfakturor såsom hyror, barnomsorg, vård & omsorg och kulturskola: 546-7022

Bankgironummer för att betala kundfakturor såsom renhållning, vatten och avlopp eller bredband: 369-3371

Bankgironummer för övriga inbetalningar till kommunen: 426-4610

Betala med e-faktura

Om du betalar via e-faktura kontrollerar och godkänner du dina fakturor i din internetbank. Alla uppgifter, såsom ocr-nummer, belopp och förfallodag finns redan registrerade.

Om du vill börja betala dina fakturor från kommunen med e-faktura anmäler du det i din internetbank. Att betala med e-faktura är gratis.

Med e-faktura blir betalningarna säkrare eftersom du inte riskerar att välja fel mottagare eller att mata in fel ocr-nummer. Du slipper pappersfakturor i brevlådan och du sparar miljön genom mindre pappershantering.

Om du har missat att betala en e-faktura får du en påminnelse i pappersform hem i brevlådan.

Utbetalningar till bankkonto

Anmäl kontonummer för utbetalningar

För att du ska få in pengar på ditt bankkonto från kommunen behöver du anmäla det till Swedbanks kontoregister. Om ditt konto inte finns i registret kommer vi betala ut pengarna till dig via en utbetalningsavi.

Kontonumret som du anmäler till Swedbank kan vara från vilken svensk bank som helst. Du behöver alltså inte vara kund hos Swedbank. När du anmäler ditt kontonummer till Swedbanks kontoregister betyder det inte heller att du blir kund hos Swedbank. Det är gratis att anmäla sitt kontonummer till registret.

Anmälan görs på Swedbanks hemsida. Du kan också få hjälp på banken. När du har anmält ditt konto blir det aktivt för insättning inom två bankdagar.

Anmäla kontonummer för utbetalningar på Swedbanks hemsida Länk till annan webbplats.

Ditt kontonummer blir knutet till ditt personnummer

Som betalningsmottagare måste du ha ett eget bankkonto registrerat på ditt personnummer. Du kan inte låta en anhörig ta emot dina utbetalningar på sitt bankkonto.

Om du redan har anmält ditt konto till Swedbanks kontoregister för ett annat ärende behöver du inte göra det igen, eftersom det är knutet till ditt personnummer.

Ta emot din post via digital brevlåda

Vi kan skicka samtliga fakturor från Kungsbacka kommun till en digital brevlåda. I dagsläget kan du endast läsa fakturan i din digitala brevlåda, men för att betala den behöver du till exempel gå in på din internetbank och registrera betalningen där.

Meddelanden, beslut och kallelser från handläggare kan vi också skicka till en digital brevlåda. Det finns flera olika aktörer på marknaden där Kivra är en av de större. På Myndigheten för digital förvaltnings hemsida Länk till annan webbplats. (digg.se) kan du läsa mer om hur du gör för att skaffa en digital brevlåda.

Har du sedan tidigare anmält till oss att du vill ha din faktura till din internetbank kommer fakturan fortsätta att komma dit även om du har en digital brevlåda.

Skaffa en digital brevlåda som privatperson Länk till annan webbplats.

Skaffa en digital brevlåda som företag Länk till annan webbplats.

Har du frågor?

Om du har frågor kan du kontakta oss via kundcentret Kungsbacka direkt. Teamet för kundfakturor hjälper dig med frågor om autogiro, e-faktura eller att betala fakturor. Internbanken hjälper dig med frågor som rör andra inbetalningar till Kungsbacka kommun.