Artikeln publicerades 17 maj 2023

Dricksvatten från Mölndal

Från och med vecka 21 får vi en del av vårt dricksvatten från Mölndal. Det kan innebära att ditt vatten i kranen kan smaka annorlunda.

Smakskillnaden beror på att Mölndal har ytvatten som vattentäkt, medan vi i Kungsbacka har en kombination av grundvatten och vatten från Lygnern som vi har låtit infiltrera långsamt genom Fjärås bräcka så att det får grundvattenkaraktär.
Det är främst Anneberg och Älvsåker som får vatten från Mölndal, men det kan även gälla centrala Kungsbacka, Vallda och Kullavik. Vattnet från Mölndal är precis lika bra och säkert dricksvatten som vårt vanliga vatten i Kungsbacka.

Att vi får stöd från Mölndal beror på sjunkande grundvattennivåer i kombination med att det finns en gräns för hur mycket vatten vi får lov att infiltrera från Lygnern. Hjälp oss gärna genom att spara på vattnet, särskilt när solen skiner och det blir varmt, så att vattnet räcker till oss alla. Läs mer om smarta vattentips. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.