Artikeln publicerades 21 mars 2022

Kungsbackaelever vidare till UF-final i Göteborg

Torsdagen den 17 mars arrangerades den regionala UF-mässan i Halmstad. ReBoot UF på Aranäsgymnasiet blev årets socialt hållbara företag och Tim Karlsson på Elof Lindälvs gymnasium vann priset som årets säljare. Nu väntar SM-final i Göteborg 23–24 maj.

Även Second Market UF och Heads Up UF från Elof Lindälvs gymnasium kommer att representera Halland på SM-finalen i Ung företagsamhet. I den prestigefyllda tävlingen, Bästa UF-företag, placerade sig nämligen företagen på andra- och tredjeplats vilket också resulterar i en SM-biljett.

Säljer begagnade fotbollsskor

ReBoot UF från Aranäsgymnasiets teknikprogram består av Nils Lind, Jacob Schönbeck och Holger Widlund. Företagets affärsidé är att sälja och förmedla begagnade fotbollsskor.

Juryns motivering:

Årets Socialt hållbara företag har identifierat en tydlig samhällsutmaning och kombinerar entreprenörskap och samhällsnytta på ett innovativt sätt. Idén har potential i både affärsmodell samt att bidra till större inkludering och göra verklig samhällsnytta. Årets vinnare i kategorin Årets socialt hållbara UF Företag… Grattis till ReBoot UF.

Tim är årets säljare

I riksfinalen får ReBoot UF sällskap av Tim Karlsson på Elof Lindälvs gymnasium som blev årets regionala säljare. Tim representerar UF-företaget MR Mist UF. I företaget ingår även Lukas Lindgren, Albert Dehn och Leon Dimitrossopoulos. Företaget har specialiserat sig på att sälja luftfuktare.

Juryns motivering:

Säljaren inger trygghet och lugn samt är bra på att måla upp en känsla som kunden enkelt kan känna igen sig i. Säljaren möter invändningar på ett bra och tydligt sätt och upplevs väldigt personlig och harmonisk. För oss är denna säljare vårt självklara val och vi i juryn är helt övertygade om att vår vinnare kommer ånga på i framtiden.

Om Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept för gymnasieelever som vill driva eget företag. Under ett läsår får eleverna uppleva ett företags hela livscykel genom att starta, driva och avveckla ett UF-företag. Syftet är att skaffa sig kunskaper och erfarenheter om entreprenörskap och företagande genom praktiskt arbete.

SM i Ung företagsamhet arrangeras 23-24 maj på Svenska Mässan i Göteborg.

Vinnare och finalister i den regionala UF-galan Länk till annan webbplats.