Artikeln publicerades 4 april 2022

Vi söker familjehem

Det finns idag ett stort behov av familjer som kan ta emot ett utsatt barn. Därför samverkar kommunerna i Halland om rekrytering av familjehem. Nu söker vi dig som kan tänka dig att öppna dörren för ett barn.

Barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hemma hos sina föräldrar kan få komma till ett familjehem. Familjehemmet öppnar upp sitt hem och sin familj för barnet. De delar också sitt hem med barnets föräldrar och samarbetar med socialtjänsten.

Familjehem till ensamkommande

För att möta ett eventuellt framtida behov av familjehem till ensamkommande barn på flykt kan du som bor i Kungsbacka kommun anmäla ditt intresse till att bli familjehem via Kungsbacka kommuns e-tjänst.

Se filmen om familjehem på Kungsbackas Youtubekanal. Länk till annan webbplats.

Funderar du över att vara viktig för någon?

Funderar du på att ta steget? Vill du veta mer om vad det kan innebära att vara familjehem?