Artikeln publicerades 11 maj 2022

De vann Leva livet-priset

Marie
Karlström, Ann-Catrin (Annki) Sloth, Sandra Nilsson och
Anneli Hafström. 

Medarbetarna på Sandlyckans vård- och omsorgsboende tilldelas Leva livet-priset för 2021. Priset delades ut under kommunfullmäktiges möte den 10 maj.

Leva livet-priset delas ut en gång om året till ett arbetslag som genom sitt engagemang och nytänkande förbättrar arbetet på sin arbetsplats. Alla kan nominera en arbetsgrupp men det är nämnden för Vård & Omsorg som utser vinnaren.

Priset för 2021 går till medarbetarna på Sandlyckans vård- och omsorgsboende i Kullavik. Anledningen till att de tilldelas priset först nu är fördröjning på grund av pandemin eftersom prisutdelningen sker fysiskt på kommunfullmäktige.

Motivering till priset

Priset delades ut tisdagen den 10 maj och motiveringen är följande:

Medarbetarna på Sandlyckans vård- och omsorgsboende är en trygg, harmonisk och stabil arbetsgrupp. Tillsammans förmedlar de en stor trygghet till både de som bor på boendet och till anhöriga. De som arbetar på Sandlyckan möter olika människors behov med värme, om tanke och respekt.

De bemöter även varandras olikheter i arbetslaget med respekt så att alla känner sig delaktiga och uppskattade på arbetet. Tillsammans gör de varandra bra! Det gör också att medarbetarna kan vara professionella och skapa den bästa vården och omsorgen för de som vi är till för.

Medarbetare tog emot priset

På plats för att ta emot priset var medarbetarna Marie Karlström och Ann-Catrin (Annki) Sloth och enhetscheferna Sandra Nilsson och Anneli Hafström.

Det är en stor ära att få priset, jag känner att vårat arbete på Sandlyckan gör skillnad och jag vill göra skillnad varje dag. Att vi på Sandlyckan får detta pris bekräftar den teamkänslan som finns hos oss, säger Annki Sloth.

Det känns underbart roligt att vi i team Sandlyckan får detta mycket fina pris. Härligt att vi gör skillnad tillsammans, säger Marie Karlström.

Stolta enhetschefer

Prissumman är dubblerad till 20 000 kronor i år eftersom det inte delades ut något pris 2020. Priset ska fungera som en uppmuntran och stimulering för medarbetarna. Pengarna ska användas till kompetensutveckling inom något område som har anknytning till nämndens verksamhetsområde. Dom som tilldelats priset bestämmer på vilket sätt pengarna ska användas.

Vi är så stolta över detta pris som hela teamet här på Sandlyckan har fått. Våra undersköterskor är grunden i vårt team och är det någon som är nyfiken på att vara en del i detta är ni välkomna att höra av er till oss, säger Sandra Nilsson.

Vi är otroligt glada över att vårt team får denna utmärkelse. Vi startade upp Sandlyckan för snart fyra år sen och det är roligt att få ett kvitto på vårt fina teamarbete som alla varit delaktiga i att skapa, säger Anneli Hafström.

Nominera till årets pris

Vill du nominera någon som du tycker ska vinna Leva livet-priset? Skicka in din nominering senast den 18 november.

Nominera till Leva livet-priset - Kungsbacka kommun