Artikeln publicerades 2 juni 2022

Mayada Hassan är årets handledare 

I år går priset som årets handledare inom Vård & Omsorgscollege till undersköterskan Mayada Hassan som arbetar som stödassistent i Fjärås på Måå gruppbostad. Till vardags kallas hon Maya och hennes lärling, Tanja Hallberg på plats för att gratulera. 

Vård & Omsorgscollege

Kungsbacka kommun är en del av Vård & Omsorgscollege, en nationell, regional och lokal samverkan mellan utbildningssamordnare och arbetsgivare. Ett av kriterierna för att bli certifierat Vård- och omsorgscollege är att erbjuda handledarutbildning. Den som är utbildad handledare har chansen att ta hem utmärkelsen Årets handledare. Det är både chefer, kollegor, lärare och elever som varit på APL, Arbetsplatsförlagt lärande, som får nominera handledare.

Det viktiga handledaruppdraget

Maya är utbildad undersköterska och mentalskötare vilket är en gedigen grund för att vara handledare för elever och lärlingar. Handledaruppdraget har en viktig funktion för kommunen och vård- och omsorgsyrkena eftersom duktiga handledare fungerar som förebilder och bidrar starkt till att elever och lärlingar vill vara kvar inom yrket och inom vård- och omsorgsförvaltningarna i kommunen.

Som handledare inspirerar du andra, du tycker om människor och delar med dig av din kunskap för att motivera andra till att göra ett bra jobb, säger Maya.

Individ & Familjeomsorg som arbetsplats

Medarbetarna inom förvaltningen för Individ & Familjeomsorg arbetar med att ge stöd och insatser efter behov till individer och familjer. Inom verksamheten Bostad med särskild service finns ett ansvar för individuellt stöd, service och omvårdnad till individer som bor i grupp- och servicebostad.

Individ & Familjeomsorg som arbetsplats kan vara utmanande, men varje arbetsdag är intressant och utvecklande och du träffar många nya människor hela tiden, säger Maya.

Elever nominerade

De två eleverna Tanja Hallberg och Christoffer Wiktorsson har båda läst vård- och omsorgsprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium och är några av alla som nominerat Maya. Tanja var på plats under firandet och Christoffer skickade en härlig hälsning via Tanja för att gratulera Maya.

Du har fått mig att vara den undersköterska jag är idag. Du har ett speciellt bemötande med brukarna och gör allt för att brukarnas dagar ska bli så roliga som möjligt och månar verkligen om livskvalitet och det fick mig att vilja vara kvar i vården och plugga vidare, säger Tanja- Jag kommer alltid att minnas allt jag har fått lära mig från dig och jag är så otroligt glad att se dig vinna årets handledare. Du är värd detta flera gånger om och jag vet att du kommer att fortsätta vara en otrolig handledare till andra elever. En bättre handledare kan man inte få, hälsar Christoffer via Tanja.

Handledare utbildas

Varje år utbildas cirka 25 undersköterskor inom kommun, region och privata utförare till handledare via Elof Lindälvs gymnasiet och Visible Care, som ingår i Vård & Omsorgscollege. Handledarna läser en kurs som bland annat innefattar hur man handleder, hur man skapar lärande, bemötande och kommunikation.

Motiveringen till att Mayada Hassan får priset

Motiveringen till att Maya får priset är lång och gedigen, men de viktigaste delarna är att Maya är en god ambassadör för vård- och omsorgsyrket och har ett gott bemötande av de studerande, brukarna och arbetskamraterna. Hon har förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lär- och arbetsmiljö och är en inspirerande och stöttande handledare.

Citat från elever:

Bästa läraren jag haft! Heja Maya!


Kontakt