Artikeln publicerades 28 juni 2022

Ulrika Granfors blir förvaltningschef på Teknik

Ulrika Granfors kommer att tillträda som ny förvaltningschef för Teknik i Kungsbacka kommun. Hon arbetar idag som förvaltningschef på Kultur & Fritid i Kungsbacka.

På tisdagsmorgonen beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att utse Ulrika Granfors till ny förvaltningschef för Teknik.

Det känns spännande och ansvarsfullt. Teknik möjliggör för Kungsbacka att växa och ställa om till ett mer hållbart samhälle. Att få leda det arbetet ihop med medarbetare, chefer och samarbetspartners i näringslivet ska bli väldigt roligt, säger Ulrika Granfors.

Bakgrund som civilingenjör

Ulrika Granfors är utbildad civilingenjör i grunden och ett bekant ansikte för många eftersom hon arbetat i Kungsbacka kommun sedan 2011. Hon började som fastighetschef på Service och är sedan 2017 förvaltningschef för Kultur & Fritid. Hon ser fram emot att arbeta kvar i kommunen men på en ny förvaltning.

Jag har en god förståelse för helheten i kommunen och kan vara en bra brobyggare. Jag känner att det är en tillgång att jag nu senast har arbetat även med det sociala hållbarhetsperspektivet när det gäller att bygga ett attraktivt Kungsbacka, säger Ulrika Granfors.

Intern rörlighet i kommunen

Ulrika Granfors kommer att efterträda Karl Lundgren som lämnar sitt uppdrag för att bli biträdande stadsdirektör i Mölndals stad. Tillträde sker då Ulrikas ersättare på Kultur & Fritid är rekryterad.

Jag är mycket glad och nöjd över att Ulrika blir ny förvaltningschef på Teknik. Jag tycker att Ulrika har precis rätt bakgrund och erfarenheter för att leda Teknik. Att ha en intern rörlighet i kommunen är väldigt bra och ett gott tecken på att vi arbetar tillsammans som ETT Kungsbacka, säger Malin Aronsson, kommundirektör i Kungsbacka kommun.