Artikeln publicerades 25 augusti 2022

Lovisa Eld blir samhällsbyggnadschef

Lovisa Eld

Lovisa Eld kommer att tillträda som ny samhällsbyggnadschef på kommunstyrelsens förvaltning. Hon arbetar idag som förvaltningschef för Service.

Nu är det klart att Lovisa Eld kommer att ta över som samhällsbyggnadschef från och med den 1 september. Hon kommer att ersätta Emma Kjernald som avslutat sitt uppdrag som samhällsbyggnadschef.

Lovisa Eld är utbildad inom samhällsplanering och har bland annat en bakgrund som produktionschef. Hon har arbetat i Kungsbacka kommun sedan 2018 som förvaltningschef för Service.

Lovisa kommer med sin kunskap och erfarenhet att leda samhällsbyggnadsfrågorna i kommunen på ett mycket bra sätt. Jag är väldigt glad och nöjd över att Lovisa blir ny samhällsbyggnadschef och fortsätter arbetet i kommunledning i en ny roll, säger Malin Aronsson.

Jag är tacksam för förtroendet och ser fram emot en ny roll och nya möjligheter till att utveckla Kungsbacka. Det ska bli väldigt roligt att få arbeta tillsammans med våra kompetenta medarbetare och även företag och invånare, säger Lovisa Eld.

Ledning på Service

Karl Persson, biträdande förvaltningschef på Service, blir tillförordnad förvaltningschef på Service. Hans uppdrag gäller från och med den 1 september till och med den 31 maj 2023, eller till det att ny förvaltningschef tillträtt.