Artikeln publicerades 16 januari 2023

Kungsbacka kan bli årets tillväxtkommun

Tre personer promenerar i området Valand i centrala Kungsbacka.

Kungsbacka kommun är nominerade till priset Årets tillväxtkommun. Det är ett rikstäckande pris och vinnaren utses i februari. Fram till 21 januari kan den som vill rösta.

Årets tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

Det är andra året i rad som Kungsbacka kommun är nominerade till priset.

Det känns både roligt och hedrande att Kungsbacka har blivit nominerade och dessutom för andra året i rad, säger Lisa Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Fokus på staden

Hon tror att det finns flera orsaker till att Kungsbacka kommun har blivit nominerade.

Vi har under många år haft tillväxt men under de senare åren har vi arbetat mer strategiskt och med hållbarhetsfokus. Vi har också dialog med de som är med och utvecklar vår kommun, näringsliv, föreningsliv och civilsamhälle, säger Lisa Andersson och fortsätter:Vi växer främst längs vårt mittstråk där det finns bra kollektivtrafik men självklart ska hela kommunen utvecklas. Störst fokus är på att utveckla staden med fler företag och arbetstillfällen, fler mötesplatser och fler bostäder för att få till en ännu attraktivare stad med fortsatt hög tryggheten och trivsel, säger hon.

Kort om priset

Priset Årets tillväxtkommun delas ut på Fastighetsgalan som är på Berns i Stockholm den 8 februari. Arrangör är Lokalguiden och World in property. Det är World in Propertys läsare och Lokalguidens kunder som haft möjligheten att nominera de kommuner som de tyckt skulle passa som vinnare till priset. Röstningen pågår till den 21 januari.
Rösta på de nominerade inför Fastighetsgalan 2023 - Fastighetsgalan : Fastighetsgalan Länk till annan webbplats.