Artikeln publicerades 21 mars 2023

Bli familjehem och hjälp ett utsatt barn

Kan du tänka dig att öppna ditt hem och familj för ett utsatt barn eller ungdom? Det finns många barn och ungdomar som av olika anledningar behöver bo hos en annan familj, till exempel ett familjehem.

Gå till webbplatsen Familjehem Sverige för att bli familjehem i Kungsbacka. Det är en nationell tjänst för dig som vill bli familjehem eller jourhem. Där kan du läsa mer, anmäla ditt intresse och testa om du är redo att bli familjehem. Du kan självklart också kontakta oss på Familjehemsenheten om du är intresserad av att bli familjehem.

www.kungsbacka.se/familjehem Länk till annan webbplats.

Du får stöd och handledning

Som familjehem öppnar du ditt hem och välkomnar ett barn in i din familj. På så sätt ger du barnet en möjlighet att landa och känna trygghet. Du behöver inte ha någon speciell utbildning, utan vi söker sig som har tid och energi till att ta dig an ett barn eller ungdom som har det svårt. Du får stöd och handledning av oss som jobbar i familjehemsgruppen. Även barnet/ungdomen får stöd av en barnsekreterare.

I uppdraget som familjehem samarbetar du även med barnets biologiska föräldrar och med socialtjänsten.

Du behövs – våga växa!


Kontakta oss

Funderar du på om du skulle vilja ta steget? Vill du veta mer om vad det kan innebära? Du kan alltid ringa eller mejla oss i familjehemsenheten om du har frågor.