Artikeln publicerades 23 mars 2023

Kungsbackaelever vann pris på regional UF-mässa

Tisdagen den 21 mars arrangerades den regionala UF-mässan i Halmstad. Scentia UF på Elof Lindälvs gymnasium blev årets marknadsförare och Albin Pålsson som går på Teknikprogrammet på Aranäsgymnasiet vann pris som årets säljare.

Säljer parfymer på second hand

Scentia UF från Ekonomiprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium består av Gabriel Hultén, Oliver Starnefalk och Simon Löwendal. Företagets affärsidé är att erbjuda exklusiva second hand-parfymer till ett hållbart pris.

Pristagare på UF-mässa

Juryns motivering:

I mycket tuff konkurrens har det här ambitiösa och kreativa företaget visat ett tydligt fokus i sin marknadsföring och slagit igenom i bruset. Med uppföljning och professionella råda har företaget lyckats fånga in sin målgrupp och skapa goda relationer till kunderna. Företaget har skapat en stilren och igenkännande logga samt har ett företagsnamn som lyfter fram både produkt och miljötänk. Ett mervärde vid UF-mässan skapades med en snygg, stilren och väl genomtänkt monter. Samt en uppfriskande tävling som lockade dit kunden. Det här är det vinnande företaget som du doftar dig till på lång väg!

Albin är årets säljare

Albin Pålsson, som går på Teknikprogrammet på Aranäsgymnasiet, blev årets regionala säljare. Albin representerar UF-företaget Mavva UF. I företaget ingår även Anton Sopasakis, Max Haraldsson, Viktor Razavi och Vilhelm Kronvall. Företaget har specialiserat sig på att tillverka pennor i metall, vilket är ett hållbart alternativ till vanliga blyertspennor.

Pristagare på UF-mässa

Juryns motivering:

Med en behaglig och förtroendeingivande approach, skapades ett trovärdigt samtal med kunden i fokus. Och med en kreativ produktutveckling förmedlades ett värde för kunden som var större än själva produkten i säg. Trovärdigt och kundfokuserat hela vägen till avslut.

Om Ung företagsamhet

Ung företagsamhet är ett utbildningskoncept för gymnasieelever som vill driva eget företag. Under ett läsår får eleverna uppleva ett företags hela livscykel genom att starta, driva och avveckla ett UF-företag. Syftet är att skaffa sig kunskaper och erfarenheter om entreprenörskap och företagande genom praktiskt arbete.

SM i Ung företagsamhet arrangeras i Stockholm 23-24 maj.