Artikeln publicerades 15 maj 2023

Hylla din vardagshjälte!

En kvinna sitter vid ett bord och skrattar tillsammans med andra.

Förra året hyllade invånarna flera hundra vardagshjältar som i sitt arbete på kommunen bidrar till att göra vardagen bättre för andra. Nu öppnar nomineringen till Årets medarbetare 2023. Det är dags att hylla din vardagshjälte!

I Kungsbacka kommun jobbar cirka 7 000 medarbetare som varje dag ser till att vårt samhälle fungerar. De är alla vardagshjältar och gör viktiga insatser för våra invånare. Och nu vill vi att alla invånare ska hylla sin vardagshjälte!

Kommunen har i flera år utsett Årets medarbetare inom flera olika kategorier, men nomineringen har bara varit intern. Förra året valde vi att öppna upp nomineringen för alla invånare och det var många som ville hylla sin vardagshjälte. Totalt kom det in cirka 260 nomineringar men eftersom en del nomineringar var till flera personer eller en hel personalgrupp var det betydligt fler som var nominerade.

Nomineringen öppnar 15 maj

Vi är väldigt glada att så många ville hylla sin vardagshjälte och det var en sann glädje att få läsa alla fina motiveringar. Jag blir stolt över alla vardagshjältar som inte bara är nödvändiga för att våra liv och samhälle ska fungera utan som också ser till att vardagen blir både roligare och trivsammare, säger Malin Aronsson, kommundirektör i Kungsbacka kommun.

Nomineringen öppnar idag den 15 maj och pågår till 30 september. Alla som nomineras kommer att utses till Vardagshjältar 2023 och får diplom och de är också med i nomineringsprocessen till Årets medarbetare. Prisutdelningen sker på medarbetardagen som Kungsbacka kommun arrangerar för anställda den 27 november. Årets medarbetare utses inom kategorierna Årets team, Årets välkomnare, Årets nytänkare och Årets leverans.

Lyfta det goda

Vem är då en vardagshjälte? Många tänker kanske spontant på alla som arbetar med att ta hand om andra, som till exempel undersköterskan som tar hand om dina gamla föräldrar eller förskolläraren som tar hand om ditt barn på bästa sätt medan du själv är på jobbet. Men det kan faktiskt vara vem som helst som du som invånare stött på i vår organisation som du tycker borde hyllas. Kanske är det den kommunala parkeringsvakten, parkarbetaren eller bygglovshandläggaren?

Här har alla Kungsbacka kommuns invånare möjlighet att vara med och lyfta våra medarbetare och allt det goda som pågår i våra verksamheter. Jag hoppas att många tar chansen, säger Malin Aronsson, kommundirektör i Kungsbacka kommun.