Artikeln publicerades 22 maj 2023

Snart dags att fira våra studenter

Tre studenter som firar sitt utspring

Den 8-9 juni är det dags för studentfirande på gymnasieskolorna i Kungsbacka kommun.

Utspringen delas upp på två dagar

Först ut på Kungsbacka kommuns gymnasieskolor är Elof Lindälvs gymnasium där eleverna tar studenten torsdagen den 8 juni. Dagen efter, fredagen den 9 juni, är det dags för avgångseleverna från Aranäsgymnasiet och Beda Hallberg gymnasium att göra samma sak.

Vi har delat upp utspringen på två dagar precis så som vi gjorde ifjol. Detta gör vi för att möta elevernas önskemål om att ha student på olika dagar så att de kan delta i sina vänners firande. Dessutom har vi rektorer som är ansvariga för programmen på två skolor och behöver vara närvarande på båda platserna för att kunna följa sina elever, säger Cindia Escalante Mattsson, gymnasiechef i Kungsbacka kommun.

En festlig avslutning

Studentdagen startar med att eleverna samlas klassvis tillsammans med sin mentor. Därefter väntar en festlig meny följt av underhållning innan det är dags för utspring.

Tider för utspring

På gymnasieskolornas sidor på kungsbacka.se finns utspringstider för alla avgångsklasser på Aranäsgymnasiet, Beda Hallbergs gymnasium och Elof Lindälvs gymnasium.

Studenten på Elof Lindälvs gymnasium

Studenten på Aranäsgymnasiet/Beda Hallbergs gymnasium

Tänk på att det brukar vara mycket trafik och många människor på plats i samband med studentdagarna. Framkomligheten i centrum är begränsad.

Utspringstider för Kungsbackas fristående gymnasieskolor

  • Drottning Blankas Gymnasieskola: fredag 9 juni klockan 13.00
  • LBS Kreativa Gymnasiet: fredag 9 juni klockan 13.30
  • Praktiska gymnasiet: fredag 9 juni klockan 12.30
  • Sveriges Ridgymnasium: torsdag 8 juni, utspring ca klockan 13.45 (på Elof Lindälvs gymnasium)