Artikeln publicerades 15 juni 2023

Foder till djuren

Kossa som står på en äng

Är du lantbrukare och behöver foder till dina djur? Hör av dig till Kungsbacka kommun då vi erbjuder dig att skörda grönytor på delar av vår mark.

Kungsbacka kommun skänker nu foder till djur i samband med torkan. Det gör vi genom att låta lantbrukare klippa en del av kommunens grönytor och använda som foder.

Kungsbacka kommun kan erbjuda markområden i Anneberg, Frillesås, Fjärås, Särö och Onsala. De som är intresserade får kontakta kommunen så matchar vi ihop mark med lantbrukare. Innan du kan börja skörda behöver vi få en återkoppling med godkännande av den tilldelade marken samt fastighetsbeteckningen för den gård som vill ta del av fodret.

De som skördar gör det med ansvar och på egen risk. Det innebär att den som skördar ansvarar för eventuella stenar, skräp eller annat som kan hamna i fodret och att marken lämnas i befintligt skick eller återställs.

Är du intresserad av mark?

För att få ansöka om mark behöver du vara lantbrukare med djur. Skörden gäller under sommaren 2023. Vi delar ut mark så långt det räcker. Kontakta vårt kundcenter Kungsbacka direkt eller samhällsbyggnadskontoret, se kontaktuppgifter nedan. Vid intresseanmälan vill vi att du anger din gårds fastighetsbeteckning och kort om ditt behov.

Vi hoppas detta är till hjälp för djuren i torkan!

Adress

samhallsbyggnadskontoret@kungsbacka.se

Kungsbacka kommun
Samhällsbyggnadskontoret
434 81 Kungsbacka