Artikeln publicerades 26 juni 2023

Kom och bli vattensmart i Kungsbacka Live

En flicka med mörkbrunt uppsatt hår och en pojke med ljusbrunt hår står på en inglasad balkong och dricker vatten ur varsitt glas. Flickan skrattar. Hon har en ljus tröja på sig. Pojken är vänd mot henne. Han har på sig en långrandig tröja med svarta och vita ränder.

Hur mycket vatten vi använder och vad vi använder vårt vatten till har blivit en alltmer brännande fråga de senaste åren i samband med allt mera frekventa bevattningsförbud, både i Kungsbacka och resten av Sverige.

Hur mycket vatten vi använder och vad vi använder vårt vatten till har blivit en alltmer brännande fråga de senaste åren i samband med allt mera frekventa bevattningsförbud, både i Kungsbacka och resten av Sverige.

Nu bjuder Kungsbacka kommun in dig som invånare att testa på olika utmaningar för en mer hållbar vattenanvändning och prata framtidens vatten tillsammans med oss. Kom till Kungsbacka Live-rummet inne på Kungsmässan och testa hur du kan dra ner din egen vattenförbrukning – bra för både miljön och plånboken.

Medarbetare från kommunen som arbetar med vattenfrågor på olika sätt kommer att vara i Kungsbacka Live-rummet onsdag–fredag, klockan 11–16, vecka 26 och 27. I rummet kommer du att kunna dela med dig av dina bästa vattenspartips och få chansen att vinna din alldeles egna vattenflaska i vårt vattenspel ”Är du bättre än en dansk?”.

I Danmark förbrukar invånarna cirka 100 liter per person och dygn medan vi i Kungsbacka förbrukar 130 liter per person och dygn. I spelet får du testa olika sätt för att få ner din förbrukning, för nog kan du väl vara bättre än en dansk?

Förutom det så kan du även testa på att spela bajsbasket och se hur bra dina kunskaper är om vad som får slängas i toaletten. Idag slängs cirka 88 ton skräp i toaletten varje år och under 2023 vill vi halvera den siffran till 44 ton, men vi behöver din hjälp för att nå dit. Kom till Kungsbacka Live och dela med dig av dit bästa tips för att minska mängden skräp i toaletten.

Var: Kungsbacka Live-rummet inne på Kungsmässan

När: onsdag 28 juni–fredag 30 juni, onsdag 5 juli–fredag 7 juli, klockan 11–16