Artikeln publicerades 21 september 2023

Kungsbackaföretag på Business Boost

Den 11 oktober är det återigen dags för Kungsbacka business Boost där målet är att skapa en attraktiv mötesplats för företagare i kommunen. Det är en plattform för att göra Kungsbackas framgångsrika företagare synliga.

Vi vet vilka fantastiska företagare som idag finns i kommunen men många känner inte till varandra. Därför har vi skapat en större dag som denna, där vi får lyssna på intressanta företagare som alla har en koppling till Kungsbacka, säger Elinor Filipsson, näringslivschef Kungsbacka kommun.

Ett ständigt lärande är en förutsättning för att utvecklas och vara relevant på en marknad. Att lära genom andra företagare och vara nyfiken på deras företagsresor, är både inspirerande och lärorikt. Det är också bakgrunden till att Kungsbacka Business Boost genomförs i samarbete med Castellum.

Lokala företagare

Med på dagen är bland annat Sofia Alterklev, som ligger bakom sportvarumärket BOW19 och Mikael Christensson, som tillsammans med sina två bröder äger och driver D2C-varumärket Waldor & CO och Actital.

Jag tror alla inser hur stor och tillgänglig världen har blivit genom digitaliseringen. Därför ska det bli riktigt intressant att höra Mikael Christenssons resa från garaget i barndomshemmet i Kungsbacka, till en internationell succé genom primärt digitalt content där de parallellt hjälper andra företag att växa digitalt. Något som alla har mycket att lära av, oavsett bransch eller storlek på bolag, fortsätter Elinor Filipsson.

Digital närvaro och att skapa en känsla för varumärken, är för de flesta en hygienfaktor i dagens affärslandskap. Lika viktig är den fysiska platsen. Den är avgörande för var människor väljer att bo, investera, etablera och utveckla sitt företag. Bolsheden är en av de platser i Kungsbacka som kommer utvecklas under kommande år. Med på scen i år är därför Joakim Berne, Sail Racing och Joakim Garfvé, Broods som är projektutvecklare, samt Erik Bladh som driver Qalora Capital.

Det investeras mycket i kommunen, och därför blir det extra kul att lyssna på projekt som nu ska påbörjas och vad det innebär för Sailracing, företagen runt omkring och alla dess medarbetare. Och vad innebär platsen ur ett investerarperspektiv, så att vi får fler växande och framgångsrika företag i kommunen?, avslutar Elinor Filipsson.

Årets Kungsbackaföretagare på Business Boost

  • Mikael Christensson, Grundare och delägare Waldor & Co och Actital. Waldor & Co är ett globalt e-handelsföretag som säljer klockor och smycken till 110 länder som startade i Kungsbacka, och Actital är en performance marketing/strategi-byrå.
  • Sofia Alterklev, grundare och delägare BOW19. BOW19 är både ett sportvarumärke mot golf, tennis och padel samt ett varumärke mot smycken och accessoarer, utöver arbetet som agent inom mode och andra kommersiella varumärken.
  • Erik Bladh, Vd Qalora Capital. Qalora Capital är en teknikfokuserad investmentbank som är dedikerad att hjälpa andra entreprenörer att växa.
  • Joakim Garfvé, grundare Broods. Broods är ett projektutvecklingsbolag som förverkligar drömmar och idéer från ax till limpa. Oavsett om det handlar om att utveckla en levande stadsdel eller ett nyskapande fastighetsprojekt.
  • Joakim Berne, Vd Sail Racing. Sail Racing designar och tillverkar kläder för högfarts-segling med försäljning via egen webbutik, det egna butikskonceptet Sail Racing Club House samt hos ett stort antal återförsäljare.