Visst kan det vara en utmaning att vara förälder? Föräldraskapet kan handla om glädje och stolthet, men också om otillräcklighet och osäkerhet.

Föräldrar emellan är ett nätverk som erbjuder dig som förälder och andra vuxna mer kunskap, inspiration och motivation samt tillfälle att reflektera över ditt föräldraskap. Att vara trygg i sin föräldraroll skapar förutsättningar för trygga barn. Alla föreläsningar är gratis att vara med på. Efter varje föreläsning kan du ställa frågor. 

Följ Föräldrar emellan på Facebook Länk till annan webbplats.. Där kan du på ett smidigt sätt få information om våra kommande föreläsningar.

Föreläsningar

Höstens föreläsningar startar i september. Du hittar föreläsningarna i evenemangskalendern här på webben.

Delta i digitala föreläsningar

Föreläsningarna är digitala livesändningar via Microsoft Teams. Länken till sändningen lägger vi ut några dagar innan föreläsningens start.

Du kan delta på föreläsningen via din webbläsare på dator, telefon eller surfplatta. De flesta webbläsare fungerar, men många har problem med Internet Explorer och Safari. Testa därför först och främst en annan webbläsare som till exempel Microsoft Edge eller Google Chrome. Du kan också ladda ner Microsoft Teams som app till din dator eller telefon. Du kommer inte att vara på bild eller höras i sändningen. Så här deltar du i en Live-händelse i Microsoft Teams Länk till annan webbplats.

Specialföreläsningar

Här följer några specialföreläsningar som du kan ta del av.

Mopeder, mopedbilar och A-traktorer

Daniel Figueras från polisen i Kungsbacka föreläser om vad som är viktigt att tänka på som förälder när din ungdom skaffar moped.

Polisen informerar om mopeder, mopedbilar och A-traktorer (Youtube) Länk till annan webbplats.

Välmående ger resultat

Få förståelse för ditt eget och ditt barns beteende, nya sätt att tänka och agera samt forskningsbaserade verktyg som kan bidra till ett bättre familjeliv och en bättre skoltillvaro. Välmående ger resultat är också ett aktivt arbete för pedagoger inom Kungsbacka kommun och Region Halland.

Erik Fernholm föreläser på ett enkelt och lättförståeligt om forskningen om hjärnan, välmående, inlärning och motivation. Han har en akademisk bakgrund inom kognitiv neurovetenskap, motivations- och lyckoforskning. Han har startat 29K, som är en app för personlig utveckling, och Bättre skolor som arbetar med utbildning av pedagoger.

Ett nätverk för kunskap och inspiration

Genom att samverka med andra aktörer har vi som mål att erbjuda gratis föreläsningar i Kungsbackas kommundelar och digitalt. Varje år erbjuder vi 6–8 föreläsningar digitalt, på olika mötesplatser och ibland i mindre format ute på öppna förskolor. Vi informerar även om kommunens kurser för föräldraskapsstöd och möjlighet att vara med i studiecirklar med aktuella teman.

Föräldrar emellan har funnits sedan 2002 och består av kontaktpersoner från de flesta av kommunens förvaltningar, Svenska kyrkan, Pingstkyrkan, Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet, Brottsofferjouren, Rädda barnen och Region Hallands lokala nämnd i Kungsbacka. Föräldrar emellan har förmånen att vara sponsrad av Aranäs fastigheter som arbetar för ett tryggare Sverige och Kungsbacka.