Vill du hjälpa en person med funktionsnedsättning? Då kan du bli ledsagare i Kungsbacka kommun. Som ledsagare följer du med på friluftsaktiviteter, kulturevenemang och andra aktiviteter för att ge stöd.

Syftet med ledsagning är att ge personer med funktionsnedsättning möjlighet att delta i aktiviteter och få en aktiv fritid.

Ansvarsfull och trygg

För att bli ledsagare ska du vara mellan 18 och 65 år och vilja dela med dig av din tid. Du ska också ha en positiv människosyn, vara ansvarsfull och medmänsklig och ha en trygg och stabil tillvaro.

Lyhörd och flexibel

Det är också bra om du kan arbeta självständigt och samtidigt vara lyhörd inför hur den du stödjer vill ha det. Ibland tar det tid att skapa en relation.

Du har tystnadsplikt

Som ledsagare har du tystnadsplikt. Det betyder att du inte får berätta för någon om den du ledsagar. Det gäller både under tiden uppdraget pågår och efteråt.

Lön och stöd

Som ledsagare får du lön enligt Allmänna Bestämmelser, Sveriges kommuner och landstings kollektivavtal Länk till annan webbplats.. Du får också ersättning för utlägg, vägledning och stöd.

Så här ansöker du

Kontakta oss på Funktionsstödsenheten i Kungsbacka för att ansöka.