Sandlyckan vård- och omsorgsboende

En bild på Sandlyckans vård- och omsorgsboende

Sandlyckan vård- och omsorgsboende drivs i kommunal regi och ligger i Kullavik i närheten av ett bostadsområde.

På Sandlyckan finns det sex enheter med 60 lägenheter, varav 40 är för personer med demenssjukdomar. Övriga 20 platser vänder sig till personer som behöver vård och omsorg på grund av ålder. Det finns inga parlägenheter som man kan bo två personer i.

På boendet finns det gemensamma samlingsytor, kök, balkonger och uteplatser.

Om lägenheterna på Sandlyckan

Du hyr din lägenhet på vård- och omsorgsboendet. I din bostad finns en höj- och sänkbar säng med madrass och ett sängbord. Har du hjälpmedel i hemmet ska du ta med dem till ditt nya boende. I övrigt möblerar du med dina egna möbler och tillhörigheter så som du själv vill ha det. I lägenheten finns en mindre köksdel med kylskåp och vask. På Sandlyckan är lägenheterna även utrustade med mörkläggningsgardiner.

 • Antal lägenheter: 60
 • Storlek: 32 kvadratmeter
 • Hyra: 7568 kronor/månad (år 2022)

Att bo på ett vård- och omsorgsboende Pdf, 4.6 MB.

En bild på ett rum på Sandlyckans vård- och omsorgsboende

Maten hos oss

Varje dag erbjuder vi dig:

 • frukost
 • lunch
 • fika
 • kvällsmat och ett senare kvällsmål.

Vi erbjuder också något att äta eller dricka för dig som vaknar på natten, så att det inte går för lång tid mellan dagens sista och första mål. Det finns alltid tillgång till något att äta för dig som vill ha det, när som helst på dygnet.

Vi tillagar maten i köket på Sandlyckan.

Meningsfulla aktiviteter

Vi vill att du ska ha en meningsfull vardag utifrån dina intressen. Därför erbjuder vi gemensamma dagliga aktiviteter och social samvaro. Det kan till exempel vara utevistelse, musikkvällar, spadagar och bingo. Utöver det vi presenterar i vårt veckoschema gör vi även spontana aktiviteter. Ibland pysslar vi, baka, lyssna på musik, promenerar, pusslar eller spelar spel.

Vi har också individuella aktiviteter som är utformade efter varje boendes behov.

Vårdhunden Tosca

Varje onsdag får vi besök av vårdhunden Tosca. Våra hyresgäster får möjlighet att träffa henne utifrån behov och önskemål. Tillsammans med vår undersköterska Yvonne, har Tosca utbildat sig på Vårdhögskolan. Visst är hon fin?

Vårdhunden Tosca

Aktiviteter hos oss på Sandlyckan

Aktiviteter vecka 13

Måndag

 • Måla och pyssla klockan 11 i Finrummet

Tisdag

 • Högläsning klockan 11 i Finrummet
 • Sittyoga klockan 11 på enhet F

Onsdag

 • Vårdhunden Tosca arbetar på Sandlyckan!
 • Sittgympa med fika klockan 11 på enhet F
 • Promenadgrupp klockan 14. Vi ses i entrén

Torsdag

 • SPA från klockan 12. Anmälan till Annki

Fredag

 • Aktiviteter på enheten

Tv, telefon och annan teknik

I avgiften du betalar för ditt boende ingår ett basutbud av tevekanaler som visas på de på tv-apparater som finns i våra gemensamma utrymmen. Vill du ha en tv på rummet betalar du själv för den och för abonnemanget. Du tecknar även avtalet för abonnemanget själv.

Här kan du beställa abonnemang Länk till annan webbplats.

Du ansvarar för inköp av telefon och telefonabonnemang.
Bredband ingår inte i hyran.

I vår huvudentré sitter en skärm där vi lägger ut information från oss på boendet som kan vara intressant både för boende och anhöriga.

Övrig service

På Sandlyckan har vi i dagsläget en frisör och en fotvårdsterapeut som man kan boka tid hos med hjälp av personal.

Besöksadress

Sandlyckans väg 40, 429 32 Kullavik

Enheter på Sandlyckan:

A: 0300-83 37 92
B: 0300-83 37 93
C: 0300-83 37 94
D: 0300-83 37 95
E: 0300-83 37 96
F: 0300-83 37 97

Natt-telefon klockan 22-07: 0300-83 37 98

Du som anhörig får gärna äta på lunch hos oss. Du kan ringa och bokar din lunch på 0300-83 89 65 eller skriva upp ditt namn på listan i entrén

Du måste anmäla att du ska äta hos oss dagen före.
Du betalar med swish när du är på plats och äter.

Ansök om lägenhet

Det behövs ett beslut från en biståndshandläggare för att få en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende. Om du vill ansöka om en lägenhet kontaktar du en biståndshandläggare eller ansöker direkt via e-tjänsten Länk till annan webbplats..

Så här lång tid tar din ansökan

Efter att du ansökt om en plats på ett vård- och omsorgsboende är det en handläggningstid. Då utreder biståndshandläggaren ditt behov av en plats. Om kommunen bedömer att du har ett behov av en plats på ett ska du få ett erbjudande så får du ett beslut om att du har rätt till en plats. Du kommer sedan att få erbjudande om en plats på ett vård- och omsorgsboende så snart som möjligt. Kommunens målsättning är att du ska ha fått ett erbjudande inom tre månader efter att du fått beslutet. Du kan inte välja vilket boende du vill ha plats på, utan kommer att bli erbjuden en plats på något av boendena inom hela kommunen. Om du skulle tacka nej till ett erbjudande kan det innebära att du får vänta längre hemma tills nästa erbjudande.