Planteringen vid Fyren är inspirerad av Kungsbackas skog.

Planteringen är inspirerad av Kungsbacka skogar, där du kan sätta dig vid en porlande bäck och bara ta en kort stund och njuta av lugnet. Kungsbacka är rikt på skog och naturområden där du kan ta både kortare och lite längre promenader. Du kan exempelvis besöka naturreservatet Gäddevik.

Gäddevik

I Gäddevik hittar du sprickdalar, klippstränder, berghällar, vattendrag, bäckdalar och värdefulla ädellövskogar. Reservatet består till stor del av ek-och bokskog men här finns även mindre områden med lövblandskog och lövsumpskog. En mindre del av sjön Lygnern ingår också i reservatet.

För dig som söker äventyr finns det också spännande möjligheter att utforska omgivande vandringsleder och cykelleder. Upptäck den omgivande naturen, dess vackra sjöar och frodiga skogar. Medan du vandrar eller cyklar kan du njuta av den friska luften och den lugnande känslan av att vara i ett med naturen.

Sandsjöbackarna

Sandsjöbacka bjuder på en mångfald av natursköna områden att utforska. Stig in i de tysta skogarna och låt dina sinnen omfamnas av den friska doften av tallar och mossiga marktäcken.

Ta på dig vandringskängorna och ge dig ut på en utmanande vandringstur längs den imponerande Höjderna-leden, där du kan belönas med panoramautsikt över det omgivande landskapet. För mountainbikeentusiasten finns det också cykelleder som erbjuder fartfyllda och adrenalinfyllda upplevelser.

Särö Västerskog

Kom och upplev naturhistoria i Särö Västerskog. Här hittar du en generation av 200 till drygt 300 år gamla ekar och tallar. Ta med dig kikaren och utforska de många fågelskådarplatserna där du kan spana på allt från färgglada sångfåglar till majestätiska rovfåglar. Om du är intresserad av historia kan du besöka Särö Västerskogs museum och lära dig mer om områdets kulturella arv och historia.

I planteringen hittar du dessa blommor

Latinskt namn

Svenskt namn

Athyrium filix-femina

Majbräken

Alternanthera brasiliana ’Purple Prince’

Stort papegojblad

Ipomoea batatas SolarPower™ 'Lime Heart

sötpotatis

Costmos bipinnatus White

Rosenskära

Craspedia globosa ’Beauty’

Solboll

Delphinium x cultorum Jupiter ® F1 White

Riddarsporre

Fragaria x ananassa ’Delizz’

Smultron

Gaura ’Snowbird’

Sommarljus

Glechoma variegata ’Glechoma’

Jordreva

Ipomoea batata Sweet Caroline ’Purple’

Sötpotatis

Ipomoea batata ’Solar Tower’ Black

Sötpotatis

Lobelia erinus Hot ’Waterblue’

Lobelia

Lobelia erinus Hot ’White’

Lobelia

Melinis nerviglumis ’Savannah’

Rubingräs

Pelargonium grandiflorum Aristo Black Beauty

Pelargon

Pennisetum alopecuroides ’Herbstfreude’

Svansborstgräs

Thunbergia alata SunEyes ’White’

Svartöga

Antirrhinum majus ’Appleblossom’

Lejongap

Exempelbild

Skiss på planteringen

Parkarbetare liggandes i en blomsterrabatt.

Drift Parks bästa tips!

Rosenskära är en sommarblomma som är både vacker och enkel att odla. De stora plantorna fyller ut i trädgårdslandet och ger fina blommor att njuta av.

Ska du själv odla en rosenskära är det bra att tänka på att växten helst vill stå soligt, men fixar att växa i halvskugga med. Den växer fint i vanlig trädgårdsjord men tänk på att inte gädsla för mycket. Då finns det risk att rosenskära bildar massor med blad, men inte så mycket knoppar och blommor.

Vit rosenskära

Vit rosenskära