Två pedagoger ler mot varandra. Den ena håller upp tre fingrar.

Nu är årets medarbetare utsedda! Stort grattis till alla nominerade, finalister och vinnare.

Medarbetardagen 2022 blev en fantastik dag fylld av glädje och inspiration. Galan var den 29 november i Kungsbacka teater där vi hyllade alla vardagshjältar. Fyra vinnare utsågs i Årets välkomnare, Årets leverans, Årets nytänkare och Årets team! Under årets hylla kampanjs har vi fått in 260 hyllningar.

Årets välkomnare

Annika Kanhte, dagbarnvårdare, Förskola & Grundskola

Annika Kanthe

Juryns motivering: Med ett leende på läpparna ger hen i varje möte alltid det lilla extra och hittar lösningar på allt. Genom att inspirera och uppmuntra till nyfikenhet utmanas varje individ till utveckling på sin nivå. Med en outtröttlig energi och en fantastisk förmåga att se och möta varje barn utifrån dess mognad och behov skapar hen goda förutsättningar för framtiden att växa i Kungsbacka.

Årets leverans

Lennart Olsson, fastighetstekniker, Service

Lennart Olsson

Juryns motivering: En superstjärna med glad och positiv inställning i alla lägen som ser lösningar när andra ser problem. Att alltid ställa upp för alla är självklart. Med stor omtanke är hen otroligt hjälpsam och ser till att såväl små som stora saker blir lösta. Genom att ta stort ansvar och alltid göra sitt yttersta underlättar hen för kollegorna i verksamheten och bidrar till att skapa god service för invånarna.

Årets nytänkare

Anna-Maria Ackre Sjöstedt, ateljerista, Förskola & Grundskola

Anna-Maria Ackre Sjöstedt

Juryns motivering: Med fantastiskt engagemang och fokus på att inspirera andra till nya stordåd får hen andra att känna sig trygga att släppa sargen och våga testa nya idéer. Genom att gå före och bjuda på sig själv utmanar hen sina kollegor att våga prova nya tokiga idéer. Resultatet blir nya sätt att levandegöra pedagogiken och utveckla barnens lärande och kunskapande. Här är en som vill, vågar och kan.

Årets team

Rehabenhetens Resursteam, Vård & Omsorg

Årets team

Juryns motivering: Inga hinder är omöjliga för detta lösningsfokuserade team som med stor laganda ställer upp i vått och torrt. Med ett genuint helhetsperspektiv är de oljan i maskineriet som ser de till att både vårdtagare och kollegor känner sig trygga i att leveransen fungerar utan avbrott. Helt enkelt - Ett Kungsbacka i praktiken.

Om konceptet
Hylla en vardagshjälte går ut på att stärka förmågan att uppmuntra och lyfta varandra. Hylla-kampanjen kommer att öppna igen den 16 maj och stängs den 30 september. Alla vardagshjältar som blir hyllade utses till Vardagshjälte 2023 och är med i nomineringsprocessen till Årets medarbetare 2023.