Kulturstipendiet i Kungsbacka är för dig som vill vidareutveckla dig inom något av de konstnärliga områdena. Kultur & Fritid delar ut två kulturstipendier varje år.

Stipendiemottagare 2022

Sanna Wallander

Musik, konst, improviserad teater och koreograferad dans. Olika konstformer säger vissa. För andra är de bara olika sätt att uttrycka sig. Fråga bara årets kulturstipendiat. Oavsett konstform, är scenen stipendiatens rätta element. Hon talar flytande kroppsspråk och har en unik förmåga att uttrycka sig, där hon med elegans rör sig mellan stort allvar och ofelbar komisk tajming.

Hon är inte bara en viktig ambassadör för Kulturskolan där hennes engagemang för kulturutövande påverkat och inspirerat såväl kollegium som andra elever, hon är även en viktig ambassadör för Kungsbackas kulturliv.

Jakob Rolandsson

En bra musiker är ofta en skicklig solist, men en stor musiker är även en generös och lyhörd medspelare som delar med sig av sin musikalitet för att lyfta sina musikerkollegor. Kontrabasen tillför en tyngd och stabilitet till musiken, den här kontrabasisten skänker även tyngd och stabilitet till sina medmusiker. Vi ser att han har stora möjligheter att bli samma stabila punkt i professionella sammanhang i framtiden.

Med ett nyfiket öra och fyra strängar rör sig stipendiaten ledigt mellan olika musikaliska uttryck och genrer. Han har inga planer på att stanna upp utan låter musiken ta honom till nya utvecklande platser, både musikaliskt och geografiskt.

Vi delar ut stipendiet inom kulturområdena:

  • musik
  • teater
  • dans
  • konst med konsthantverk
  • fotokonst
  • skrivande
  • film
  • design

Vem kan söka kulturstipendiet?

Du som söker ska vara under 26 år och född eller bosatt i Kungsbacka kommun. Stipendiet är för enskilda personer och kan inte sökas av en grupp eller förening.

Hur stor är stipendiesumman?

Stipendiesumman är på 10 000 kronor var och delas ut av Nämnden för Kultur & Fritid.

Ansök om kulturstipendiet

Nu är ansökan öppen! Skicka in din ansökan via e-tjänsten här på sidan. Sista dagen att ansöka är den 15 januari.