Idrott hela livet

Med Idrott hela livet får invånare i Kungsbacka kommun prova på olika idrotter och aktiviteter tillsammans. Vill din förening hålla i en aktivitet?

Gör en insats för kommunens invånare och få samtidigt bidrag till din förening. Vill din förening hålla i en aktivitet under årets Idrott hela livet? Kontakta oss!

Idrott hela livet handlar om glädje och motion tillsammans med andra. Det är antingen en förening eller kommunen som håller i aktiviteten. Det kostar ingenting för deltagaren att vara med.

Idrott hela Livet – Spontan

1,5h fredagsfys före fredagsmys tillsammans med våra ungdomsledare. Här jobbar vi med ren rörelseglädje, alltifrån kull-lekar till hinderbana eller bollspel. Vi bestämmer aktiviteten på plats beroende på hur många deltagare som dyker upp. Ingen föranmälan, krav på utrustning och helt kostnadsfritt. Man kommer när man vill och går när man vill, och huvudsaken är att röra på sig och ha kul! Vänder sig främst till barn mellan 6-12 år, men hela familjen är välkommen och barn under tio år ska ha en vårdnadshavare eller annan vuxen med sig!

  • Hålabäcksskolans idrottssal på fredagar klockan 17-18:30

Mötesplats Idrott

Sedan hösten 2022 har vi även mötesplatser för unga med inriktning mot idrott och rörelse. Dessa mötesplatser är för ungdomar från högstadiet och uppåt med syftet att erbjuda ett socialt sammanhang med en möjlighet till fysisk aktivitet. Fokus ligger på spontanidrott och det som ungdomarna har lust att göra.

  • Kollaskolans idrottshall på tisdagar klockan 16.15-18
  • Varlaskolans idrottshall på torsdagar klockan 15.30-18

Idrott Hela Livet – Förening

Här får du chansen att prova en idrott i en av stadens idrottsföreningar som öppnar upp för ett prova på tillfälle för nybörjare. Platsen är i föreningens lokaler och hålls av ungdomar i föreningen. Tanken är att det likt ett smörgåsbord kommer finnas minst 20 olika idrotter att prova på under ett läsår. Ingen föranmälan, krav på utrustning lånas isåfall och självklart kostnadsfritt. Möjlighet att sedan börja idrotta i alla föreningar finns!
Plats och tider står i evenemangskalendern Länk till annan webbplats. och uppdateras löpande.

Årets datum och aktiviteter

Vill du vara med på Idrott hela livet och testa olika idrotter och aktiviteter? Kom ensam eller tillsammans med vänner eller din familj. Du hittar datum och aktiviteter i kommunens evenemangskalender.