Släkt- och hembygdsforskning

Pigor i Äskhults by flätar håret.

Att forska om sin historia är lite som att lägga ett stort pussel där alla bitarna så småningom faller på plats. Du får veta vart dina släktingar kommer ifrån, vad de arbetade med, hur de bodde och varför just du är här och har blivit den du är.

Släktforska på biblioteken

Fyrens bibliotek i kulturhuset Fyren har en släktforskaravdelning med böcker, tidskrifter, en bokningsbar dator med databaser, läsapparater för mikrofilm och mikrofiche. Där finns också en stor avdelning med Hallandslitteratur.

Läs om släktforskning på biblioteken Länk till annan webbplats.

Behöver du tips och hjälp med din släktforskning?

Medlemmar ur Hallands släktforskarförening hjälper nybörjare och erfarna forskare regelbundet på biblioteken i Kungsbacka, Åsa och Onsala. Alla biblioteken i kommunen har en dator speciellt för släktforskning, böcker och en Hallandshylla.

Släktforska i kommunarkivet

Har dina släktingar bott och arbetat i Kungsbacka kommun? Då hittar du dem med största sannolikhet i kommunarkivet.

Diarium och arkiv