Biografer och film

I Kungsbacka kan du se film på många olika sätt. Förutom vanliga kvällsvisningar på biografen Biostaden Kungsbacka kan du se Bio Kontrast, dokumentärfilmer och konstfilmer.

Bio Kontrast och Dokumix

Bio Kontrast är filmer som vanligtvis inte visas på de kommersiella biodukarna. Dokumix är dokumentär- och konstfilmer.

Biljetter

Biljett till Bio Kontrast kostar 90 kronor. Du som är flitig besökare på Bio Kontrast kan köpa ett årskort för 100 kronor. Med årskortet betalar du bara 70 kronor per biljett. Biljett till Dokumix kostar 70 kronor.

Biostaden Kungsbacka

I biografen i Kungsmässan kan du se alla typer av film i toppmoderna biosalonger. Här kan du se allt från franska komedier och actionthrillers till dramer, sci-fi och animerat.

Aktuella filmer

Dokumix - Modigliani – skandalöst geni

Konstnären Modigliani levde ett kort, hårt liv. Dokumentären ser bortom legenden. Porträtten av Jeanne Hébuterne, poeten Anna Achmatova och journalisten Beatrice Hastings har blivit ikoniska målningar.

Bio Kontrast - Mellan två världar

Juliette Binoche spelar författaren Marianne Winckler som tar arbete som städerska i norra Frankrike under researcharbete till sin nästa bok.

Miljöfilmserie: Vändpunkten - att leva med, inte av naturen

Kungsbacka kommun arrangerar en filmserie i samarbete med ABF och flera ideella föreningar för att bidra till den omställning som krävs i tider av klimatkris och internationell oro.

Bio Kontrast - Eiffel

Berättelsen om den passion som låg bakom skapandet av Eiffeltornet som sedan det uppfördes till världsutställningen i Paris 1889 kommit att bli ett av planetens mest kända landmärken.

Bio Kontrast - Där kräftorna sjunger

En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya är en övergiven flicka som uppfostrat sig själv i träskmarkerna i USA.

Fler sidor