Ansök och hantera din plats på kulturskolan

Låda med färgglada kritor

Nu är det dags att söka till kulturskolans kurser, vilken passar dig bäst? Du söker till kulturskolan via vår e-tjänst.

Ansökan är nu öppen

Äntligen dags att söka till kulturskolans kurser. Här finns en massa olika kurser att välja mellan, det finns något som passar alla.

Du kan ansöka till max tre kurser. Du söker i prioritetsordning men vi kan inte garantera dig plats på ditt förstahandsval. Du blir erbjuden plats på den kurs där det är ledigt.

När du har gjort din ansökan, får du en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du får besked från oss när du har blivit antagen. Blir du inte antagen direkt, så placeras du i kö. För att ansöka behöver du som förälder ett bank-id.

Du som har skyddad identitet och vill anmäla dig till kulturskolan kontaktar oss direkt via mejl eller telefon.

Går du i kulturskola i en annan kommun?

Du som går i en kommunal kulturskola i en annan kommun och flyttar till Kungsbacka, har förtur till det ämne eller det instrument du spelar om du kan visa upp ett intyg om att du redan går i kommunal kulturskola.