Kungsbacka kulturfestival

kvinna i publik med händerna i hjärta

Frihet - det är temat för årets kulturfestival 18–19 juni. Under två dagar i centrala Kungsbacka syns och hörs budskapet över hela staden. Ett budskap som just nu känns viktigare än någonsin. Fri entré!

Kungsbackas första kulturfestival

På lördagen tar Kungsbacka kulturfestival vid med ett gediget program på temat frihet. Med så många som fem spelplatser i staden, finns det aktiviteter och uppträdanden för alla åldrar och smaker. Det blir en helg fylld av sjudande rytmer, musik, dans och kreativitet som inte lämnar någon oberörd.

Att få genomföra en sådan här helg, med så mycket aktiviteter och uppträdanden för alla åldrar och smaker, känns helt fantastiskt efter de senaste årens begränsade möjligheter för den här typen av evenemang. Temat frihet känns också helt rätt och är ett extra viktigt budskap i den tid vi lever i just nu, säger Harald Tjelle som är projektledare för kulturfestivalen.

Spelplatser över hela staden

De fem spelplatserna Kungsbacka torg, Idrottsparken, kulturhuset Fyren, Hej Valand och Alléteatern har fullmatade program med inriktning mot olika åldrar och intressen. I Hej Valand-parken blir det bland annat föreställningar, käpphästtillverkning och författarbesök för barn och unga och i idrottsparken är det fokus på rörelse för de unga med bland annat skejttävling. Alléteatern och kulturhuset Fyren erbjuder teaterupplevelser av olika slag, utställningar och musik. På Kungsbacka torg kan besökaren njuta av Isak Danielson från Hovås som slog igenom i X Factor och Pernilla Andersson, en av våra mest folkkära artister. Här kommer det också att vara allsång, dramatiserad stadsvandring, folkdans och modern dans, humorföreställning med Tramsgänget och uppträdanden av lokala band