Hedeskolan

Hedeskolan ligger i norra delen av Kungsbacka stad med närhet till såväl stadens aktiviteter som grönområden.
Fakta om skolan
På Hedeskolan går cirka 570 elever från förskoleklass till årskurs 9.
Hedeskolan består att åtta olika hus där elever från förskoleklass till årskurs 9 får sin undervisning. Vi kan kort och gott säga att skolan bildar ett eget kvarter i området Hede!
På Hedeskolan arbetar vi medvetet och aktivt med att bygga starka och förtroendefulla relationer med eleverna. Med utgångspunkt från såväl forskning som beprövad erfarenhet vet vi att det är framgångsrikt för elevernas kunskapsutveckling.
Vår erfarenhet visar att arbetet med undervisande lärarteam ökar kvaliteten på undervisningen. Genom arbetssättet med team har vi i större utsträckning möjlighet att ta vara på lärarnas styrkor, kompetenser och drivkrafter. Vi har valt att organisera oss på olika sätt i förskoleklass, på lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet.
Genom rätt stöd tidigt vill vi förebygga olika utmaningar och svårigheter som kan uppstå i skolan när eleverna blir äldre.
På Hedeskolan finns ett stort elevengagemang, som visar sig både genom vårt elevråd och olika ämnesöverskridande projekt. Vi jobbar återkommande med bland annat Unga reportrar, Tekniktävlingen och FIRST LEGO League, FLL. Vi har också gemensamma skolövergripande teman där eleverna möts och arbetar tillsammans över olika årskurser.
Exempel på vårt utvecklingsarbete
Tre fokusområden
Vi strävar mot en hög måluppfyllelse där varje elev når sin fulla potential. För att kunna nå dit behöver eleven var trygg och må väl, ha en hög närvaro i skolan samt mötas av pedagoger som varierar och anpassar sin undervisning så att den blir tillgänglig för alla. Genom tre fokusområden håller vi riktningen mot målen:
- Var den du är och bli den du vill
Det handlar om att varje människa ska vara trygg i att vara den hen är och vara accepterad för detta. Det unika som vi alla är bärare av ska ses som en tillgång på Hedeskolan. Alla ska ha möjlighet att forma sitt liv och bli uppskattad som människa.
- Fear of missing out
Elever som av någon anledning inte kan delta i undervisningen ska längta tillbaka till skolan och vara nyfiken på vad hen missat. Ingen vill missa det som sker i skolan.
- Undervisning som öppnar dörrar
Vi är inte nöjda förrän vi gjort allt vi kan för att hitta vägar så att varje elev utvecklas optimalt. Vi måste iscensätta olika träningsarenor för våra elever så att kunskapsinhämtning blir nåbar för alla.
Skolgårdsprojektet
Pedagogiskt genomtänkta utemiljöer är viktiga för inlärning, välmående och daglig rörelse. På Hedeskolan pågår satsningar för att skapa en skolgård som ska stimulera till både rörelse och lärande samt gynna både pojkars och flickors lek. I vårt pågående skolgårdsprojekt vill vi lyfta bort stor del av vår asfalt och skapa miljöer som främjar elevernas allsidiga utveckling. Här måste finnas plats för lek, sport och vilda aktiviteter, men även för samtal, enskildhet, sinnliga upplevelser och stillhet samt möjligheter att utvecklas oberoende av kön.
Vi vill skapa rymliga gröna miljöer för samspel tvärs ålder och kön. Gröna partier på gårdarna som ska fungerar som platser för socialt umgänge, fantasilek och utforskande. Med gott om vegetation i en rymlig och varierad miljö uppstår det en dynamik som gör att leken lätt kan växla mellan det fartfyllda och det lite lugnare. Lek i grön miljö har en tendens att få en öppen och flexibel struktur som underlättar barnens förmåga till självreglering och möjligheter att tillgodose sina egna behov.
Studier av gröna utemiljöer visar hur dessa underlättar samspelet mellan barn på tvärs av ålder, kön och eventuell funktionsnedsättning. Snabba och intensiva förlopp varvas med lugna stunder av utforskande och social samvaro. Studier av barns lek och hälsa visar hur rymliga och varierade utemiljöer med mycket naturmark gynnar denna typ lek.
Vi vill genom projektet skapa en skolgård där naturen bjuder in till aktivitet och jämställdhet!
Besöksadress
Gamla Göteborgsvägen 65, Kungsbacka