Studie och yrkesvägledning för vuxna

Bild på två personer som sitter i samtal

Vi finns för dig som har funderingar kring pågående eller kommande studier eller tankar kring ditt framtida arbetsliv.

Så här arbetar vi

Vid flera tillfällen i livet kommer du att behöva fatta beslut kring arbete och studier. Vi lever i en värld som ständigt förändras och så även arbetslivet.

Vi har samlat några tips för att kunna fatta välgrundade beslut kring val av studier och yrke.

Övningar

Mina drivkrafter Pdf, 121.7 kB. – En övning för dig som vill ta reda på mer om vad som är viktigt för dig i ditt arbete och i livet i stort. Dina drivkrafter visar vad som är viktigt för dig i din nuvarande och/eller i din framtida livssituation och karriär.

Vad vill du göra? Pdf, 1.9 MB. – Svara på några snabba frågor som en hjälp för att lyfta fram och sammanfatta dina tankar och tydliggöra vad som är viktigt för dig.

Ambivalenskorset Pdf, 87.8 kB. – En övning när du står inför en förändring. Det kan till exempel vara att du vill börja studera men är osäker på om det är vågar ta steget. Eller att du kanske vill byta arbete men har svårt att motivera dig till att sätta igång.

Här finns vi

Vi finns på Kompetenscentrum Södra Torgatan 16 i centrala Kungsbacka. Du bokar ett samtal med en studie- och yrkesvägledare via vår e-tjänst. Du kan också skicka e-post för kortare vägledningsfrågor via kommunens kundcenter Kungsbacka direkt.

Fler sidor