Studie och karriärvägledning för vuxna

Bild på två personer som sitter i samtal

Vi finns för dig som har funderingar kring pågående eller kommande studier eller tankar kring ditt framtida arbetsliv.

Karriärvägledning

Vid flera tillfällen i livet kommer du att behöva fatta beslut kring arbete och studier. Vi lever i en värld som ständigt förändras och så även arbetslivet. Som studie- och karriärvägledare stöttar vi dig i den processen. Vi erbjuder samtal på Kompetenscentrum, på telefon eller video. Välkommen att boka tid för vägledningssamtal via vår e-tjänst.

Övningar

Här har vi samlat några tips för att kunna fatta välgrundade beslut kring val av studier och yrke.

Mina drivkrafter Pdf, 121.7 kB. – En övning för dig som vill ta reda på mer om vad som är viktigt för dig i ditt arbete och i livet i stort. Dina drivkrafter visar vad som är viktigt för dig i din nuvarande och/eller i din framtida livssituation och karriär.

Vad vill du göra? Pdf, 1.9 MB. – Svara på några snabba frågor som en hjälp för att lyfta fram och sammanfatta dina tankar och tydliggöra vad som är viktigt för dig.

Ambivalenskorset Pdf, 87.8 kB. – En övning när du står inför en förändring. Det kan till exempel vara att du vill börja studera men är osäker på om det är vågar ta steget. Eller att du kanske vill byta arbete men har svårt att motivera dig till att sätta igång.

PIE-metoden Pdf, 108 kB. - PIE-metoden är en metod där du får lära dig mer om ett område du är intresserad av. Genom metoden får du tips och stöd för att intervjua personer som har ditt drömjobb.

Här finns vi

Vi finns på Kompetenscentrum Södra Torgatan 16 i centrala Kungsbacka. Du bokar ett samtal med en studie- och karriärvägledare via vår e-tjänst. Du kan också skicka e-post för kortare vägledningsfrågor till info@kungsbacka.se

Fler sidor