Betyg inom vuxenutbildning

För att få ditt betyg inom vuxenutbildningen i Kungsbacka behöver du göra en beställning. Vi skickar inte ut betyg automatiskt när en kurs är slut.

Efter avslutad kurs

När en kurs är klar har skolan tre veckor på sig att leverera betyget till oss. Därefter ska rektor skriva på betyget för att det ska bli ett giltigt betyg. När du gjort en beställning kan det ta upp till tre veckor till att du får ditt betyg.

Beställ ett utdrag ur betygskatalogen

För att enklast beställa ett betyg loggar du in på ditt studerandekonto och går till rubriken Beställningar, där du väljer vilka betyg du vill beställa. Dokumentet de kurser du studerat inom vuxenutbildningen i Kungsbacka.

Du kan också beställa betyg via e-post: vuxenutbildning@kungsbacka.se

Ange det här när du gör en beställning:

  • Ditt namn
  • Personnummer
  • Vilka kurser du vill ska finnas med i betygsdokumentet
  • Om du vill ha betyget hemskickat eller om du hämtar det på Kompetenscentrum
  • Den adress dit du vill att vi skickar betygsdokumentet

Gymnasieexamen

Om du studerar för att få en gymnasieexamen måste du planera detta tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. Det finns många olika saker som påverkar hur en gymnasieexamen kan utformas.

Slutbetyg

Det finns möjlighet att ta ut slutbetyg fram till 2025-07-01. För att planera ett slutbetyg kontaktar du en studie- och yrkesvägledare.

Betyg till Universitets- och högskolerådet

De betyg du fått från vuxenutbildningen i Kungsbacka efter 2011-07-01 skickas automatiskt till betygsdatabasen på Universitets- och högskolerådet. Betyg som utfärdats före detta datum måste du komplettera med i pappersform till ansökan.

För att du ska se dina betyg på antagning.se Länk till annan webbplats. måste du först har gjort en ansökan. Vuxenutbildningen levererar betyg till betygsdatabasen på Universitets- och högskolerådet varje fredag, utom när det är antagningsperioder.