Språk och kulturutbyte i Sevilla

Bild på elever i Spanien på språkutbyte

Äntligen så har vi fått starta vårt första språk & kulturutbyte i Sevilla med Erasmus + Ackreditering Skola . Det är åk 1 och 2, från ekonomi & naturprogrammet som får ta del av detta utbyte.

Dag 1 var vi på skolan och där har man munskydd inomhus. Vi bekantar oss också med Sevilla och vandrar runt hela staden.

Dag 2 åker vi till staden Cádiz som ligger vid havet och var Europas största stad under 1500-talet. Härifrån gick skeppen till Amerika och kom tillbaka med guld, silver och andra varor. En mörk tid i Spaniens historia. Vädret i Cádiz är blåsigt men trots detta finns det badentusiaster!

Dag 3 är vi på guidad tur i Sevilla: katedralen med Columbus grav, palatset El Alcazar med sina fantastiska rum och trädgård. Här lär vi oss mer om Andalusisk historia och så övar vi spanska såklart. Vi bor i familjer och kommer in i vardagslivet. Annorlunda och roligt.

Dag 4: Heldag i fantastiska Córdoba. Vi åker över böljande landskap i vackert väder. Idag besöker vi La Mezquita som är världens näst största moské. Under århundraden var Córdoba huvudstad i det moriska/arabiska riket. Moskén har kristna delar också. Vi vandrar genom stadens slingrande gator och gränder där även finns ett judiskt kvarter. Och resterna av ett romerskt tempel. Nu är vi fullproppade av andalusisk historia!

Dag 5-6: Helgen är familjernas tid och diverse hemliga aktiviteter är inplanerade