Artikeln publicerades 10 oktober 2023

Kommunen bjuder in invånare att skissa på årets julbelysning

Kungsbacka kommun satsar på mer julbelysning än någonsin och i år kan även alla kommunens invånare att vara med och ta fram skisser på figurer som kommer vara en del av årets julbelysning. Kommunen bjuder därför in alla som kan och vill till Kungsbacka Live, lördagen den 14 oktober, mellan 10 och 18, för att skissa.

För allra första gången kommer kommunen att lysa upp Varbergsvägen från rondellen vid Inlagsleden ända ner till brandstationen. Här kommer aluminiumramar att sättas upp för att sedan fyllas med bedårande julbelysning. Det är längs denna sträcka som invånarnas skisser blir verklighet.

Av de skisser som vi får in så kommer vi att välja ut 20 skisser, eftersom det är så många ramar som vi har. Sedan kommer vi utifrån skisserna att skapa figurerna med LED-belysning och sedan hänga upp dem längs en del av Varbergsvägen där de kommer att få hänga, säger Katarina Björklund, enhetschef på Drift Gata.

Julbelysningen har länge varit en central del av Kungsbackas julsäsong och skapar en varm och inbjudande atmosfär som omfamnar hela kommunen. I år kommer den kommunala julbelysningen att ta en ännu större roll, då den inte enbart är till för att sprida julstämning, utan också för att öka tryggheten och samhällsservicen.

Kungsbacka kommun består av alla vi som bor här, därför tycker vi att det är viktigt att våra invånare vara med och forma tillsammans med oss. Vi ser fram emot att se alla fantastiska idéer och att tillsammans skapa en magisk julbelysning som vi alla kan vara stolta över, säger Katarina Björklund.

  • Plats: Kungsbacka Live, Kungsmässan
  • Tid: lördag 14 oktober, 10–18