Artikeln publicerades 3 november 2023

Har du Hjärnkoll?

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att leva med psykisk ohälsa, psykisk sjukdom, diagnoser, funktionsnedsättning eller att vara anhörig? Kom och låna en person med egen erfarenhet och ställ dina frågor i vårt levande bibliotek i Kungsbacka Live, Kungsmässan.

Plats: Kungsbacka Live på Kungsmässan, entré Borgmästargatan

Tid: lördagen den 11 november klockan 11-16

Arrangörer: Kungsbacka kommun och NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa

Levande bibliotek

I det levande biblioteket finns Hjärnkollsambassadörer, som har erfarenheter av olika typer av psykisk ohälsa. Det är till exempel autism, bipolär sjukdom, stamning, utmattning, ortorexi, adhd, suicid, posttraumatiskt stressyndrom (ptsd), ätstörningar, depression, beroende, psykossjukdom, tourettes syndrom, intellektuell funktionsnedsättning och självskadebeteende.

Här kan du kan ”låna” en person som kan svara på dina frågor och som vill dela med sig av sin berättelse. På plats för samtal och frågor finns också två personer med erfarenhet av att vara anhörig till personer med adhd, autism, beroende, bipolär sjukdom, ocd, psykossjukdom, tourettes, språkstörning, intellektuell funktionsnedsättning och depression.

Du kan läsa mer om Hjärnkollsambassadörer på www.hjarnkoll.se Länk till annan webbplats. eller på evenemangssidan om Har du Hjärnkoll? Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer?

Märta Lycken, utvecklingschef
Individ & Familjeomsorg
0300 - 83 74 59
marta.lycken@kungsbacka.se