Artikeln publicerades 17 november 2023

Fullmäktiges ordförande Anders Ekström har avlidit

Kungsbacka kommun har den sorgliga plikten att meddela att kommunfullmäktiges ordförande Anders Ekström har avlidit. Han diagnosticerades med cancer i bukspottskörteln så sent som för tre veckor sedan, och avled fredagen den 17 november.

Anders Ekström (M) tillträdde som ordförande för kommunfullmäktige efter valet 2018, och ledde sitt sista sammanträde den 10 oktober i år. Under tre mandatperioder fram till 2022 var Anders Ekström ordförande för nämnden för förskola och grundskola, och har utöver det haft ett tjugotal politiska uppdrag i Kungsbacka kommun och Region Halland. Tidigare i sitt yrkesliv var han lärare, skolledare och förvaltningschef i flera kommuner i Västsverige.

Anders Ekström föddes i Grolanda i Västergötland 1945, och blev alltså 78 år gammal. Han sörjes närmast av hustrun Ann, deras två barn med respektive, samt fem barnbarn, och förstås många vänner i Kungsbackas politiska liv.

Det är en sorgens dag och det är oerhört tragiskt att Anders gått bort. Anders var en varm, klok och snabbtänkt person som var omtyckt av alla politiker oavsett partifärg. Mina tankar går till Anders familj, säger Lisa Andersson.

Kungsbacka kommun kommer att flagga på halvstång under fredagen från klockan 15. Processen för att utse hans efterträdare inleds inom kort.

Begravningen äger rum 18 december klockan 10.30. Vi flaggar på halv stång vid Stadshuset i samband med den.