Artikeln publicerades 30 november 2023

Julmarknaden på torget kommer i år att bjuda på stämning, glädje och en magisk eldshow

3 december är det äntligen dags för den årliga julmarknaden på Kungsbacka torg. I år har julmarknadens breddats med flera nya utställare och en mängd aktiviteter för både stora och små.

Julmarmarknaden är ett årligt inslag där Kungsbacka kommun samarbetar med Fastighetsägare i centrum, Kungsbacka Idrott, Kyrkan och Norra Halland.

Just nu är det som mest intensivt i arbetet. Vi började redan med arbetet i maj och snart är allting äntligen på plats och vi hoppas kunna erbjuda våra invånare en riktigt härlig julkänsla på julmarknaden, säger Jessica som är platsutvecklare på Kungsbacka kommun.

Marknaden kommer i år att bjuda på omkring 30 utställare, som består av både gamla favoriter och nya bekantskaper. I den mån det går har kommunen försökt att prioritera att få lokala utställare.

Vi strävar efter att lyfta fram våra lokala företag för att stärka näringslivet här i Kungsbacka och visa våra besökare att de inte behöver leta långt bort eller handla online för att hitta fantastiska råvaror och hantverk, säger Jessica Blume.

Över 150 skolelever från olika skolor runt Kungsbacka kommer att delta genom att sälja produkter från sina UF-företag, vilket ger dem möjlighet att visa upp sina idéer och få erfarenhet inom försäljning.

En invånare kan förvänta sig att få ut av marknaden en härlig stämning, fina julklappar och god mat och dryck. Det finns också ett bra program med fokus på barnfamiljen. Kyrkan är engagerad med körer som sjunger, Åsa och Ulf Nomark underhåller med dans kring granen och det blir en eldshow på torget. Jultomten kommer också att finnas på plats och ta emot önskelistor inför julen.