Artikeln publicerades 13 maj 2024

Bytardagen – bytt till nytt

Kläder på galgar

Att byta är det smarta och hållbara sättet att få ”nya” kläder och prylar. Kom till bytardagen lördagen den 25 maj i Kungsbacka.

Att byta, låna, hyra, skänka eller köpa dina kläder begagnat i stället för att köpa nytt är ett smart och roligt sätt att förnya garderoben samtidigt som du tänker på miljön. Produktionen av kläder står för den största delen av klädernas miljöpåverkan. Genom att förlänga livslängden på dina kläder och låta dem användas under en längre tid kan du på ett enkelt sätt bidra med en minskad miljöpåverkan.

Kommunen har mål i avfallsplanen om att minska avfallet och öka mängderna som går till återbruk. Bytardagen är ett steg i arbetet med att nå våra mål om att förebygga och minska avfallet. Du sparar dessutom många slantar som du kan lägga på roliga upplevelser i stället.

Bytardagen 25 maj

Ta med dig hela och rena plagg som du tröttnat på eller är urväxta och som någon annan får chans att byta till sig och bära i stället. Du får byta upp till 10 plagg eller prylar men du får gärna ta med dig mer än så. Stadsmissionens second hand tar hand om gåvor och allt som inte blir bytt under bytardagen. Tillsammans med våra invånare och frivilligorganisationer så som Göteborgs stadsmissionen genomför vi denna bytardag. Vi hoppas att många vill vara med och byta kläder och prylar och bidra till en mer hållbar konsumtion.

Välkommen till stadshuset i Kungsbacka lördag 25 maj klockan 10.30-15.