Frillebo gruppbostad är en liten och traditionell gruppbostad som ligger i Frillesås. Här bor hyresgäster i medelåldern med intellektuella funktionsnedsättningar. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt.

Stöd och service

På Frillebo gruppbostad arbetar personalen med lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation, omvårdnad och dokumentation. Arbetet styrs av hyresgästernas rutiner för att skapa tydlighet och trygghet.

Personalen stöttar hyresgästerna i olika behov till exempel hygien, kommunikation, städning, att handla, laga mat och aktiviteter. Personalen arbetar aktivt med att förstå behov och stötta genom olika metoder.

Målgrupp

På Frillebo gruppbostad bor fem hyresgäster i medelåldern med intellektuella funktionsnedsättningar som behöver stöd dygnet rumt.

Boendemiljö

Frillebo ligger nära vackra naturområden på promenadavstånd till Frillesås centrum och lanthandel. Gruppbostaden har en fin trädgård där personal och hyresgäster odlar och frukt och grönsaker används ofta i matlagningen.

Personalen

På Frillebo arbetar sex medarbetare med varierande bakgrund som stödbiträden, stödassister eller stödpedagoger. Personalen använder olika stödjande metoder, bland annat tydliggörande pedagogik, alternativ kompletterande kommunikation och lågaffektivt bemötande.

Tillgänglighet

Frillebo är en enplansbyggnad i marknivå. Det finns en ytterdörr och en altandörr från köket som leder ut i trädgården. Alla hyresgäster har egen ingång och uteplats i marknivå.

Adress:
Frillesåsvägen 10,
439 62 Fjärås
Telefon:
0300-83 86 88
Mejl:
gruppbostad.frillebo@kungsbacka.se