Artikeln publicerades 8 februari 2024

Medarbetare i hemtjänsten skadade vid brand

Två medarbetare i nattpatrullen i Kungsbacka kommuns hemtjänst har skadats vid en brand under natten till torsdagen. Personerna var i tjänst när olyckan inträffade. Kommunen arbetar nu för att ta hand om berörda medarbetare och arbetsgrupper.

Strax innan midnatt natten till torsdag bröt en brand ut i en villa i Vallda. Två medarbetare från hemtjänsten var på plats för att hantera ett larm när olyckan inträffade. Medarbetarna har fått skador och är på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Det som hänt är givetvis mycket allvarligt. Vårt fokus nu är de två personer som drabbats och deras kollegor. Vi har rutiner för när det inträffar olyckor i arbetet och under dagen kommer vi bland att erbjuda krisstöd säger Isa Urun, verksamhetschef för Vård & Omsorg.

Hemtjänsten kommer att fungera som vanligt under dagen.

Vid frågor om bakgrunden till branden hänvisar vi till polisen.