Artikeln publicerades 9 februari 2024

Uppdatering med anledning av gårdagens allvarliga händelse

Kommunen fortsätter arbetet kring den tragiska händelsen som inträffade under torsdagen där två medarbetare i hemtjänsten skadades.

Vi fortsätter stötta de drabbade och deras kollegor på alla sätt vi kan. Hemtjänstens insatser fungerar som vanligt men vi ger extra stöd till vår personal i den här utsatta situationen. Vi har haft krisstöd på plats igår, och det kommer också finnas den möjligheten idag och så länge behovet finns säger Isa Urün, verksamhetschef Vård & Omsorg.

Kommunen gjorde igår en anmälan om allvarlig arbetsolycka till Arbetsmiljöverket. När det inträffar en allvarlig personskada eller dödsfall på en arbetsplats ska arbetsgivaren göra en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Kommunen påbörjar också en utredning enligt Lex Sarah. Lex Sarah används för att utreda händelser i vår verksamhet där något allvarligt har skett eller hade kunnat ske i relation till omsorgstagare.

Den här oerhört tragiska händelsen behöver utredas ur olika perspektiv. Polisen genomför sin utredning. Från kommunens sida behöver vi utreda händelser i vår verksamhet där något allvarligt har skett som drabbat våra medarbetare och omsorgstagare. Därför påbörjar vi nu också en Lex Sarah säger Annica Sommar, utvecklingschef Vård & Omsorg.

Natten till torsdag skadades två medarbetare i Kungsbacka kommuns hemtjänst i en brand. Medarbetarna fördes med ambulans till sjukhus för vård av sina skador. Kommunen inledde omedelbart en krishantering kopplad till händelsen.

Frågor om omständigheterna kring branden och den pågående utredningen hänvisar vi till Polisen.