Byta gymnasieskola eller program

Känner du dig osäker eller ångrar ditt val av gymnasieprogram? Då kan du kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola för att få vägledning.

Under omvalsperioden kontaktar du din studie-och yrkesvägledare för att lägga in ett omval i Indra2.se Länk till annan webbplats.. Indra är Göteborgsregionens ansökningswebb till gymnasiet.

Vill du byta gymnasieprogram eller skola efter att omvalsperioden är slut kontaktar du rektorn som är ansvarig för programmet. Rektorn meddelar dig om det finns en ledig plats och hur möjligheterna ser ut för dig.

Kursbyte

Om du vill ha vägledning inför ett kursbyte kontaktar du din studie- och yrkesvägledare för att tala om konsekvenser av förändringen, till exempel vad kursen kan ge för behörigheter till vidare studier.

Vill du byta inriktningsval, programfördjupningskurs eller individuellt val, ansöker du själv om detta via blanketten ”BYTE av kurs/inriktning”. Blanketten finns på expeditionen på din gymnasieskola. Fyll i blanketten och lämna den till skoladministrationen. Personalen på skolan ser över om det är möjligt för dig att byta.